Mette-Marit i tårar på jobbet

Mette-Marit är inte den som drar sig för att visa känslor på jobbet, till skillnad från många andra kungligheter. Nyligen rördes hon till tårar på en aidskonferens i Oslo. Hon var tvungen att stödja sig mot maken Haakon för att få tröst.

Mette-Marit är mycket engagerad i aidsfrågor och var en av initiavtagarna till konferensen. Hon imponerades stort av deltagarna och intervjuade även själv två av dem.

På kvällen var det efterföljande trädgårdsfest vid det aidscenter där Mette-Marit arbetar som volontär. Författaren Arnfinn Nordbö berättade om hur kronprinsessans engagemang och uttalade stöd hjälpt honom igenom den svåra tid då han blev utstött efter att ha kommit ut som homosexuell. De vackra orden fick Mette-Marit att börja gråta och hon tog stöd mot Haakons axel medan hon torkade tårarna med en servett.

Mette-Marit betyder mycket för människor

En av gästerna var den homosexuelle politikern Erling Lae som påpekade att det var tydligt att Mette-Marit använt sina egna erfarenheter av att vara annorlunda och utanför i sitt engagemang för aids och hiv. Därför betyder hon mycket för människor som känner sig utstötta, sa han.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT