Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit: Jag har funnit min plats

01 dec, 2011, 14:11 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu berättar Mette-Marit för första gången öppet om sitt liv som Norges kronprinsessa. I en dokumentär i två delar, gjord av norska NRK, öppnar hon upp dörren till det kungliga vardagslivet.

I norska NRK:s nya dokumentär, i två delar, om kronprinsessan Mette-Marit får vi följa henne, och resten av den kungliga familjen, i över ett års tid. Vi får hänga med på både jobbuppdrag och privata utlandsresor, men också hem till köksbordet i den privata bostaden på Skaugum.

Annons

Spelar gitarr

Vi får se Sverre Magnus, Ingrid Alexandra och Marius äta frukostgröt med sylt, vi får se Mette-Marit bre smörgåsar, läsa för sina barn och vi får se prins Haakon spela gitarr och sjunga.

Fin inuti

Dokumentären, som är oerhört välgjord och öppen, porträtterar den norska kronprinsessan på ett personligt och vardagligt sätt. Av både familj, vänner och släkt beskrivs hon ett flertal gånger.

– Vi har fått en kronprinsessa som är lika fin utanpå som inuti, säger kung Harald.

Annons

Ärlig och rättfram

Prinsessan Märtha Louise fyller i:

– Hon är ärlig och rättfram.

Maken, kronprins Haakon, påtalar gång på gång hur varm hans hustru är.

Samtalspartner

– När jag träffade Mette-Marit kände jag att jag fick en samtalspartner. Jag fick någon som såg mig, någon jag kunde dela saker med, säger han lyckligt.

I dokumentären berättar också kronprinsessan om sig själv, sin barndom och sitt nya liv som Norges kronprinsessa – och blivande drottning. En roll som var svår, nervös och ovan i början, men som är naturlig nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag har funnit min plats. Jag känner mig väldigt bekväm i min roll, säger hon.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures och faksimil NRK.

Läs också:

Annons