Mette-Marit lamslagen – efter känslosamma mötet: ”Det är pinsamt”

mette-marit

TT
Mette-Marit kunde inte kontrollera känslorna i det laddade mötet.

Mette-Marit har hållit en låg profil i Norge under en längre tid nu men under torsdagen visade hon verkligen sitt engagemang när hon höll i en av sina populära livesändningar på Instagram, där hon brukar bjuda in en författare för att diskutera litteratur och läsning.

Den här gången var det Cheryl Strayed som gästade kronprinsessan, författare till boken Vild, som även filmatiserats med världsstjärnan Reese Witherspoon i huvudrollen. Det var tydligt att Cheryl är något av en husgud för Mette-Marit. Hon blev nämligen alldeles starstruck och var tvungen att gömma ansiktet i händerna för att inte visa hur tagen hon var över att sitta och prata med en av sina absoluta favoritförfattare på Instagram.

mette-marit

Mette-Marit kunde inte dölja sin förtjusning över att få samtala med Cheryl Strayed i sin livesändning.

Instagram

– Jag ber om ursäkt, jag är lite starstruck, säger Mette-Marit när hon väl hittar sina ord igen och tar ansiktet i händerna.

– Det är väldigt ovanligt att jag ordnar så här mycket, det är lite pinsamt faktiskt, fortsätter hon.

Mette-Marit utsatt för nedrig attack

Nyligen fick Mette-Marit strålkastarljuset riktat mot sig från ett oväntat håll. Det var talkshow-programledaren Stephen Colbert, ikonen David Lettermans efterträdare, som drog in Mette-Marit i diskussionen.

"Nu kanske CBS äntligen låter mig få en intervju med kronprins Haakon av Norge och hans fru, Mette-Marit Tjessem Høiby. De kommer att avslöja allt om vem som äter flest kjøttkaker (alla vet att det är prins Sverre Magnus) Tänk vilka tittarsiffror jag kommer att få!", skriver Stephen på Twitter.

Skämtet är helt uppenbart på Mette-Marits och Haakons bekostnad. Det bygger på att det norska kronprinsparet skulle vara så mycket mindre intressanta och färglösa än prins Harry och Meghan.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa