Mette-Marit med på listan över Unga ledare 2010

Kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit har hamnat på listan över de mest inflytelserika unga ledarna 2010 som Världens Ekonomiska Forum offentliggjorde häromdagen. Det norska kungahuset berättar själv stolt nyheten på sin hemsida.

Kronprinsessan Mette-Marit har hamnat på listan Unga Ledare 2010, det avslöjade Världens Ekonomiska Forum i Davos häromdagen. Varje år nominerar de mellan 100-200 personer under 40 år och det slutgiltiga urvalet görs av drottning Raina av Jordanien. Personerna som nomineras har en bakgrund från både näringsliv, politik, media och kultur. Det som avgör vem som till slut blir utsedd är vilken roll man spelat i samhället genom sin ledarfunktion.

Hennes make kronprins Haakon har själv varit med på listan sedan Forumet för Unga ledare startade år 2005 och deltagit i flera möten.

– Det har varit motiverande och lärorikt att samarbeta med andre unga ledare inom politik, närings- och samhällsliv. Erfarenheter som jag har kunnat dra nytta av här hemma i Norge, sa kronprins Haakon till norska medier inför årets Davos-möte i januari.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella