Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit och Haakon avslutade landsbygdsturen

19 okt, 2011, 16:00 
AvAnita Saming
Annons
Kronprins Haakon och Mette Marit ute på cykeltur.

Så var dagen kommen då det norska kronprinsparet besökte Rena i Hedmark. Som de lovat.

I veckan avslutade det norska kronprinsparet sin rundresa i Norge med att besöka järnvägsorten Rena i Hedmark. Det var en både romantiskt och sportig upplevelse för Mette-Marit och Haakon som fick bege sig ut på en cykeltur med ortens femteklassare.

– Kan de cykla?, frågade en pojke.

En cykeltur med Mette-Marit och Haakon är speciell tyckte barnen som aldrig tidigare sett någon ur den norska kungafamiljen på två hjul. Efter den 750 meter långa turen var alla eniga om att kronprinsparet gjort en strålande insats.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det här är ett race jag tror alla klarar, var Haakons slutsats efter den inte alltför betungande sportsliga insatsen.

Det var i samband med festligheterna kring Mette-Marits och Haakons tioåriga bröllopsdag som de i augusti besökte Hedmark i Norge. Då var programmet fullspäckat, men paret lovade att komma tillbaka för att besöka Rena. I veckan var alltså dagen kommen och det norska kronprinsparet anlände med det kungliga tåget och välkomnades hjärtligt av byns invånare.

Merparten av tiden strålade det om kronprinsparet och som den gentleman Haakon är värmde han sin förtjusande hustru med sin ullkappa.

Mette Marit och kronprins Haakon.

Av Anita Saming

Foto: Stella pictures

Läs även

Annons