Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit och Haakon stolta över dotterns nya hedersuppdrag

06 nov, 2015, 10:21 
Agneta Nisbeth
Annons

Det norska hovet meddelade nyligen att prinsessan Ingrid Alexandra går i sin pappas fotspår. Hon har nämligen fått i uppdrag att tända den olympiska elden när den anländer till Norge den 12 februari nästa år för Världsungdoms-OS i Lillehammer.

ingrid-alexandra

Prinsessan kommer med andra ord att hålla samma OS-facka som hennes far, kronprins Haakon bar år 1994 i Lillehammer, 22 år senare.

Annons

På bilderna här i reportaget ser vi den norska kronprinsessan Mette-Marit och maken kronprins Haakon som var med om att fira det norska Röda Korset i Oslo under onsdagen. Kronprinsessan höll ett tal under dagen där hon tackade Röda Korset för allt de gjort under de 150 åren:

– Tack för att ni finns när det behövs. Tack för er handlingskraft!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan bar en outfit i vinrött med reptilprint från Mariette.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

 

Annons