Mette-Marit och Haakon tog med familjen till snö och kyla

Många av oss åker till strand, sol och bad när sommaren kommer. Men kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit var häromveckan på Galdhöpiggen med familjen – i snö och kyla.

Som framgår av bilderna här intill är det inte sol och värme överallt i Norge – trots att det är mitt i sommaren. Fast någon egentlig semester kan man väl ändå inte kalla kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits utflykt till Galdhöpiggen häromveckan.

Uppför berget

Paret som tillsammans med sina barn hade fått leta fram vinterkläderna för sin utflykt tillsammans. De hade alla som mål att bestiga Galdhöpiggen som ligger 2469 meter ovan havet.

Integrationsprojekt

Det hela var nämligen ett integrationsprojekt – To the peak – där kronprinsparet och hundratalet andra skulle ta sig mot toppen av berget tillsammans. För att visa vad man kan göra med förenade krafter.

Vi ser här på bilderna både kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och barnen Marius Borg Höiby, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus tillsammans på bergets sluttning. I snön – på sommarlovet.

Men barnen såg faktiskt ut att ha kul trots allt och det är ju ändå huvudsaken.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Bildspel – Bröllopsfesten i Monaco››

Drottning Rania hälsar på hos kungafamiljen i Oslo››

Kampen mot aids fortsätter för Mette-Marit››

Norska kungaparet har besökt Drammen››