Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit och Haakon tog med familjen till snö och kyla

06 jul, 2011, 08:12 
Agneta Nisbeth
Annons

Många av oss åker till strand, sol och bad när sommaren kommer. Men kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit var häromveckan på Galdhöpiggen med familjen – i snö och kyla.

Annons

Som framgår av bilderna här intill är det inte sol och värme överallt i Norge – trots att det är mitt i sommaren. Fast någon egentlig semester kan man väl ändå inte kalla kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits utflykt till Galdhöpiggen häromveckan.

Uppför berget

Paret som tillsammans med sina barn hade fått leta fram vinterkläderna för sin utflykt tillsammans. De hade alla som mål att bestiga Galdhöpiggen som ligger 2469 meter ovan havet.

Integrationsprojekt

Det hela var nämligen ett integrationsprojekt – To the peak – där kronprinsparet och hundratalet andra skulle ta sig mot toppen av berget tillsammans. För att visa vad man kan göra med förenade krafter.

Annons

Vi ser här på bilderna både kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och barnen Marius Borg Höiby, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus tillsammans på bergets sluttning. I snön – på sommarlovet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men barnen såg faktiskt ut att ha kul trots allt och det är ju ändå huvudsaken.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons