Mette-Marit och Haakon upp i bergen - med barnen

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon är ett par riktiga friskusar – häromdagen tog de med sig barnen upp till snön på Litlefjellet.

Både prins Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra fick följa med mamma och pappa upp i de ännu snöklädda fjällen.

Fotografer

Klädda i rejäla skor på fötterna och varma tröjor – i alla fall vissa av dem – gick de i en kilometer upp till Litlefjellet, med massor av journalister och fotografer i släptåg.

Vårdhem

Men det norska kronprinsparet har haft fler programpunkter på sin kungliga agenda, som när de besökte ett vårdhem i Hadartun eller ställde upp för ett fototillfälle i Glomstua, vid ett viktigt monument med minnen från andra världskriget.

Miljöcenter

Ytterligare en annan dag hälsade kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon på hos ett miljöcenter, Runde Miljosenter i Romsdal och sedan reste de över till Brattvåg för en ny punkt i programmet.

Se fler bilder i vårt bildspel här nedan.

Vimmelprinsessan om Haakons armband››

Nu är mysteriet med Haakons armband löst››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Även Ingrid Alexandra fick hänga med på resan››

Mette-Marit och Haakon tog med sonen på uppdrag – skolan i strejk››

Norge har firat 17 maj med kungafamiljen på balkongen››

[smooth=id: 711; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]