Mette-Marit och Haakon välkomnade den ryske presidenten

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon.

Kung Harald och drottning Sonja var inte ensamma om att ta emot den ryske presidenten Medevev som nu är på besök i Norge. Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon fanns också på plats i Oslo.

Drottning Sonja och kronprinsparet med den ryska presidenthustrun.

Drottning Sonja och kronprinsparet med den ryska presidenthustrun.

Det var kungen själv som välkomnade Rysslands president Dmitrij Medvedev och hans fru Svetlana välkomna till Norge under en högtidlig ceremoni utanför slottet på måndagen. Men drottning Sonja och kronprinsparet fanns också på plats under välkomstceremonin.

President Medvedev och hans hustru tog sig också tid att hälsa på några norska och ryska barn som kommit till slottet dagen till ära. Efter välkomstceremonin åkte Medvedev till Stortinget för ett möte med Stortingets president, Dag Terje Andersen.

Lunch

Kung Harald och president Medvedev.

Kung Harald och president Medvedev.

Efter detta bjöds det lunch på slottet. Dit hade också prinsessan Astrid tagit sig, det vill säga kung Haralds äldre syster som nu tituleras fru Ferner.

Senare under dagen hanns också ett besök med på nationalmonumentet på Akershus fästning där man traditionsenligt lade ner en krans till minne av stupade norrmän från två världskrig.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Här är en film från tillfället:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8SMoITBvsbo&feature=youtu.be