Mette-Marit och Haakon vill inte fira jul med kungaparet

Mette-Marit och Haakon vill inte fira jul med kungaparet
Annons

Mette-Marit och Haakon väljer att fira julen i sin nya hytte.
Mette-Marit och Haakon väljer att fira julen i sin nya hytte.
Kronprinsfamiljens härliga hytte i skidparadiset Uvdal.
Kronprinsfamiljens härliga hytte i skidparadiset Uvdal.

Det blir ingen gemsam jul i år heller för norska kungafamiljen. Kronprinsfamiljen väljer istället att fira i sin hytte i Uvdal. Lugn och ro, är det kronprinsparet behöver just nu.

Norska kungafamiljen undviker att samlas allihop till de stora helgerna. Drottning Sonja och kung Harald tycker att det blir lite mycket med båda barnens familjer, så nu turas de om att fira jul med kungaparet. Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har ju skapat sina jultraditioner, liksom prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn.
Årets jul kommer Mette-Marit och Haakon att fira med barnen Maurius, Ingrid Alexandra och Sverre Magnus i fjällen  i sin hytte i Uvdal som stod klar för ett år sedan.

Annons
Kronprinsfamiljen gillar att åka skidor.
Kronprinsfamiljen gillar att åka skidor.

Ett underbart familjehus i skidsemesterparadiset 20 mil sydväst om Oslo, där Mette-Marit själv designat köket och badrummet.
Förra året firade kronprinsfamiljen med kungaparet på Kongsseteren, medan prinsessan Märtha Louise med familj firade med Ari Behns familj i Lommedalen.

Av Eva Österlind
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Mette-Marit och Haakon vill inte fira jul med kungaparet”

 1. hilde skriver: 15 december, 2009

  Selvfølgelig vil de feire jul med kongeparet. Men det har blitt en tradisjon å feire en julaften med Mette-Marits familie og så neste med Kongeparet. Det samme gjelder Martha og hennes familie. De har også annenhver jul med kongeparet. Men de treffes selvfølgelig i familieselskaper rsten av julen alle sammen.

  Synes ikke at dette er merkelig i hele tatt. De fleste av oss er vel en jul med egen familie og neste med svigerfamilie. Helt normalt.


 2. Gittan skriver: 15 december, 2009

  På tal om jul…Kan inte låta bli att lägga ytterligare en bild på danska småttingarna på julkonserten de deltog på i förrgår.. Jag tar risken att få en rak höger igen! Men de är bara så otroligt näpna…Kolla Isabella…

  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=24986


 3. Gittan skriver: 15 december, 2009

  Och här har ni Maria Bonnevie i rollen som Drottning Maud i en nyinspelad tv-serie om Maud och Haakon.. Jakob Cedergren spelar Haakon…För er som är intresserade så sänds den i jul i NRK..

  http://members3.boardhost.com/scandinavia/msg/1260810612.html


 4. Karin skriver: 15 december, 2009

  Hilde har helt rett. Hvorfor lager Svensk Damtidning slike spekulative artikler? Jeg reagerte også på en annen artikkel: “Mette-Marit fortvilet, det blir skilsmisse…” Dette er meget spekulativt og høres jo ut som om det er Mette-Marit som skal skilles. Og så er det broren hennes. Han er ikke noe medlem av den norske kongefamilien eller kongehuset og er fullstendig uinteressant. Stopp med sånt vås Svensk Damtidning, og jeg skal begynne å kjøpe bladet igjen.


 5. Kristin skriver: 15 december, 2009

  Enig med Hilde og Karin, de skriver bare spekulativt dritt om den norske kongefamilien. Er det ikke noe negativt om dem lager de noe, omtrent som de tyske bladene…. ! Dere skulle skjemmes! Fyyyy! Skulle nesten tro de var misunnelige av en aller annen grunn….?!! Tidligere har de også lagt ut de styggeste bildene av Ingrid Alexandra, en av de peneste småprinsessene av alle, og ihvertfall like søt som Isabella!


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 15 december, 2009

  Karin och Kristin, ni skall inte vara lessna, ingen kan väl ta vad som skrivs här på blodigt allvar, det är nog bara frestande för skribenterna att ta till sånt här när man har nyhetstorka.
  sign/en som liker Norge meget


 7. Kristin skriver: 15 december, 2009

  Hei Neta!

  Nei, så klart man ikke skal ta alt alvorlig, men man blir jo lett engasjert i slike diskusjoner! 🙂

  Hilsen en som liker Sverige veldig godt! Supert ferieland òg!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar