Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits och Haakons stora sorg

25 jul, 2011, 09:46 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Det var med tunga steg som kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon anlände till Norderhov kirke. Alla har berörts av de fruktansvärda dåden i Norge – men för kronprinsessan har det också varit en personlig tragedi.

Semesterglädjen förbyttes till sorg. Norska kungafamiljen berördes oerhört av de tragiska händelserna i Norge. Och för kronprinsessan Mette-Marit blev den blodiga massakern på Utoya också en högst personlig tragedi.

Annons

Styvbror ett offer

Hennes styvbror, polismannen Trond Berntsen, var en av de första offren som sköts till döds på ön. Enligt vittnen som fanns på plats mejades 51-åriga tvåbarnsfadern ner när han försökte stoppa gärningsmannen, Anders Behring Breivik, från att attackera de panikslagna ungdomarna.

Minneshögtid för offren

Två dagar efter det fruktansvärda dådet på ön befann sig det norska kronprinsparet på en minneshögtid för offren. Mette-Marit var tydligt berörd och kunde inte hålla tårarna borta. Flera gånger brast hon ut i storgråt. Givetvis fanns alla offren i hennes tankar men Mette-Marit bröt också hop på grund av sin styvbrors bortgång.

Nära förhållande

Tronds far, Rolf Berntsen, gifte sig med kronprinsessan Mette-Marits mor, Marit Tjessem, i mitten av 90-talet. Sedan dess har den norska kronprinsessan haft ett mycket nära förhållande till både sin styvfar, som gick bort 2008, och sin styvbror.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons