Mette-Marit slår tillbaka med nya bilderna

Mette-Marit har varit borta från flera kungliga uppdrag i höst och många har oroat sig för kronprinsessans hälsa. Nu slår hon tillbaka med glädjande bilder.
Under hösten har Mette-Marit lyst med sin frånvaro på ett flertal stora, ceremoniella uppdrag och Haakon, Harald och Sonja har själva fått representera det norska kungahuset. Och så fort kronprinsessan inte syns till börjar orosmolnen hopa sig hos norrmännen och frågan som har varit på allas läppar har varit hur Mette-Marit mår – egentligen.
Som bekant lider kronprinsessan av en ovanlig variant av den kroniska sjukdomen lungfibros, vilket har gjort att hon har blivit tvingad till att dra ner på de kungliga uppdragen. Det meddelade hovet i oktober förra året.

– Jag har haft hälsoproblem i flera år och nu vet vi mer om vad det handlar om, sa kronprinsessan Mette-Marit då.

– Mitt hälsotillstånd gör att min arbetskapacitet kommer att variera. Kronprinsen och jag väljer att informera om detta nu, bland annat för att det jag framöver kommer att behöva ha perioder utan officiellt program. Det kommer att krävas i samband med behandlingarna och när sjukdomen är mer aktiv.

Nu kommer dock glädjande nyheter – det ser nämligen ut som att kronprinsessan mår betydligt bättre! I dagarna dök hon upp på nordiska mästerskapet i damfotboll i Oslo där hon även delade ut pris. Mette-Marit såg ut att vara på strålande humör och skrattade med svärmor Sonja, som även hon var på plats.
Foto: TT