Mette-Marit talar ut om svärföräldrarna

Mette-Marit talar ut om svärföräldrarna

Kronprinsessan Mette-Marit talar ut om förhållandet till sina svärföräldrar, kung Harald och drottning Sonja i tv-kanalen CNN i kväll!

 

Det norska kronprinsparet har intervjuats av CNN. Intervjun ingår i korrespondenten Christiane Amanpours dagliga talkshow med aktuella gäster och sänds ikväll, fredag den 2 oktober kl 21 på CNN. Bland annat frågar man kronprinsessan Mette-Marit om det möjligen är så att hennes bakgrund har gjort det lättare för henne att knyta band till det norska folket.

– Processen vi gick igenom när vi gifte oss var en av de mest intressanta perioderna i mitt liv. Det lärde mig mycket om livet och det gav mig styrka i rollen som kronprinsessa, säger Mette-Marit.

Var oroad för sin son i början

Hon berättar också lite om de tankar hon hade om framtiden för sonen Marius då hon skulle gifta sig med norska kronprins Haakon.

– Tankarna var naturligtvis väldigt upptagna av hur min sons roll i kungafamiljen skulle bli. Men jag tror att de här frågorna ser annorlunda ut från utsidan än från insidan av kungafamiljen. Jag har ett väldigt nära och bra förhållande till mina svärföräldrar, och de har ett nära och bra förhållande till min son.

Missa inte Christiane Amanpours intervju på CNN kl 21 i kväll!

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures