Mette-Marit tillbaka i skolbänken

Mette-Marit tillbaka i skolbänken

Kronprinsessan Mette-Marit är tillbaka i skolbänken igen för ännu en termin vid den norska Handelshögskolan. Hon kommer att läsa Consulting på Master of Management-programmet.

I måndags började kronprinsessan skolan igen. Denna termin ska hon läsa kursen Consulting, förra året hette kursen Ledning, makt och mening, och båda ingår i Master of Management-programmet vid norska Handelshögskolan, BI.  Det är deltidsstudier som gäller för Mette-Marit.  Studierna utvärderas dels genom projektarbete, dels genom en individuell hemtenta.

Master of Management-programmet är en studiemodell som är anpassad till personer som redan har ett jobb. Kronprinsessan kommer ingå i en klass med 50 elever.

Beläst prinsessa

När hon började för ett år sen sa hon att hon länge haft lust att börja studera igen. Kronprinsessan har tidigare tagit examen i utvecklingsstudier vid London School of Oriental and African studies, samt Livssyn och etik vid Universitetet i Oslo, och även kemi vid Universitetet i Agder. Enligt rektorn för Handelshögskolan, BI, Tom Colbjørnsen så skaffar man sig med Master of Management-programmet en bred kompetens för att kunna arbeta i en rådgivande och vägledande yrkesroll.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT