Mette-Marit tillbaka i skolbänken

20 okt, 2009, 12:20 
AvRed Aktionen
Kronprinsessan Mette-Marit är tillbaka i skolbänken igen för ännu en termin vid den norska Handelshögskolan. Hon kommer att läsa Consulting på Master of Management-programmet.
Annons

I måndags började kronprinsessan skolan igen. Denna termin ska hon läsa kursen Consulting, förra året hette kursen Ledning, makt och mening, och båda ingår i Master of Management-programmet vid norska Handelshögskolan, BI.  Det är deltidsstudier som gäller för Mette-Marit.  Studierna utvärderas dels genom projektarbete, dels genom en individuell hemtenta.

Master of Management-programmet är en studiemodell som är anpassad till personer som redan har ett jobb. Kronprinsessan kommer ingå i en klass med 50 elever.

Recept.se Nyhetsbrev

Beläst prinsessa

När hon började för ett år sen sa hon att hon länge haft lust att börja studera igen. Kronprinsessan har tidigare tagit examen i utvecklingsstudier vid London School of Oriental and African studies, samt Livssyn och etik vid Universitetet i Oslo, och även kemi vid Universitetet i Agder. Enligt rektorn för Handelshögskolan, BI, Tom Colbjørnsen så skaffar man sig med Master of Management-programmet en bred kompetens för att kunna arbeta i en rådgivande och vägledande yrkesroll.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons