Mette-Marit upp visar upp vardagsrummet på Skaugum

kronprinsessan mette-marit visar upp det privata vardagsrummet
Kronprinsessan Mette-Marit befinner sig i en riskgrupp och får inte smittas av coronaviruset. Familjen har därför ställt in alla kungliga uppdrag och slagit sig till ro i Asker. Nu visar det upp det privata vardagsrummet!
Annons

Coronaviruset tvingar kungligheterna att förändra sitt arbete. Just nu är det många prinsar och prinsessor som sköter det kungliga arbetet hemifrån och Haakon och Mette-Marit har valt att visa norrmännen hur en vanlig dag på Skaugum kan se ut, i dessa oroliga tider.

Annons

Skaugum är ett modernt hem i lantlig miljö. Här lever kronprinsparet och de tre barnen med 141 stora rum stora och en magnifik utsikt över Oslofjorden och Asker.

Annons
kronprinsessan mette-marit
Många har varit oroliga för Mette-Marit. Men nu kommer familjen med ett glädjebesked!

Visar upp hemmet på Skaugum

Gården är kungafamiljens privata egendom och de har bjudit in till flera trevliga familjefotograferingar genom åren. Men då har kungligheterna ofta fotograferats utomhus. Den här gången visar Haakon och Mette-Marit upp bilder inifrån det privata vardagsrummet – med läxhjälp och en hemmagjord chili på bordet! Och det är ingen mindre än 14-årige Sverre Magnus som har lagat.

Annons

Bilderna är en trevlig hälsning i dessa svåra tider. Familjen ser avslappnad ut och man ser hur mycket Mette-Marit njuter av att alla är tillsammans i en trygg miljö. Kronprinsessan befinner sig, som många redan vet, i en riskgrupp och får absolut inte bli smittad av coronaviruset.

Mette-Marit får inte smittas av coronaviruset

Mette-Marit lider av den kroniska lungsjukdomen lungfibros och valde tidigt att rensa sin kungliga kalender på uppdrag. Det är inte läge för henne att befinna sig ute i samhället, med handslag och kindpussar, och hon följer myndigheternas rekommendationer till punkt och pricka. Och visst är det roligt att få se det privata vardagsrummet på Skaugum!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Mette-Marit upp visar upp vardagsrummet på Skaugum”

 1. Gunilla skriver: 1 april, 2020

  Mette-Marit är mer än sin sjukdom, dags att sluta att prata om den i alla artiklar med henne🙏


 2. Desirée skriver: 2 april, 2020

  Är tveksamt om det verkligen finn 141 rum i det huset, även om det är ganska stort. Vad säger våra norska med skribenter? Dessutom är hela Skaugum privat, inte bara vissa rum. Även om Mette och Hakon ibland har officiella tillställningar här.


 3. Grethe skriver: 2 april, 2020

  Skaugum gård hadde 140 rom da det ble oppusset, renovert og det ble innredet egen leilighet i andre etasje for kp familien i 2002/2003. KP paret mente bygget var for stort for deres bruk som da hadde bare Marius, derfor ville de ha bygget en 250 kvm leilighet i en del av andre etasje. Der de lever et helt vanlig familieliv som alle andre der de også lager sin egen mat.(Dette ser vi alle de skandinaviske kongelige har gått inn for). Nederste etasje blir brukt til representasjon akkurat som Haga slott. Skaugum gård består av flere byninger.


 4. Desirée skriver: 3 april, 2020

  Tack Grethe för svaret men på bilder av exteriören (Wikipedia) så ser huset verkligen inte ut att innehålla 140 RUM. Många rum har ju flera fönster och det är ju bara 2 våningar. Haga säga innehålla 42 utrymmen varav flera badrum och ett stort kök.
  På Haga är det en trappa upp som de fyra officiella rummen finns. Precis som på Stockholms slott där paradrummen finns en och två trappor upp.


  1. Grethe skriver: 3 april, 2020

   Da MM og H pusset opp besto 2 etasje av hele 11 bad så er nok flere rom enn vi tror. Haga har nok flere større rom enn Skaugum. Vet ikke helt hvilket bildet du har sett, men bygningen er L formet så den er større enn vi ser bare fra fronten. Må si det er et pardoks at alt skal handle om de inngifte kvinnene i de kongelige rekker siden det her er Haakon som deler og viser frem sitt hjem. Eller som Kongehuset sa det en hilsen fra Kronprinsen 😉 Et par bilder av Skaugum https://storage.googleapis.com/snl-no-media/media/45954/standard_skaugum.jpg https://www.kongehuset.no/aim/kongehuset2/files/1/4/5/a47407555f1d4e0edc337baac6f5c5d78f3c7be52b/145a47407555f1d4e0edc337baac6f5c5d78f3c7be52b.jpg/Scale?geometry=500×943%3E https://www.budstikka.no/_internal/cimg/6ccmyqydflm4qiwcsquprbqc6at8kt2 og her er litt historiske bilder av Skaugum https://digitaltmuseum.no/search/?q=skaugum&aq=owner%3F%3A%22OMU%22&o=0&n=80


 5. Susanne Blomgren skriver: 5 april, 2020

  Så fina bilder avslappnat och fint par som inte sitter i kostym privat , som tex. Victoria stelt och tråkigt. så fint att se.


 6. Grethe skriver: 15 april, 2020

  Glemte å si dette er ikke første glimt innefra Skaugum. De har delt hele tiden i flere dokumentarserier i 10 år fra sin private leilighet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar