Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marit upp visar upp vardagsrummet på Skaugum

01 apr, 2020, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan mette-marit visar upp det privata vardagsrummet
Kronprinsessan Mette-Marit befinner sig i en riskgrupp och får inte smittas av coronaviruset. Familjen har därför ställt in alla kungliga uppdrag och slagit sig till ro i Asker. Nu visar det upp det privata vardagsrummet!
Annons

Coronaviruset tvingar kungligheterna att förändra sitt arbete. Just nu är det många prinsar och prinsessor som sköter det kungliga arbetet hemifrån och Haakon och Mette-Marit har valt att visa norrmännen hur en vanlig dag på Skaugum kan se ut, i dessa oroliga tider.

Skaugum är ett modernt hem i lantlig miljö. Här lever kronprinsparet och de tre barnen med 141 stora rum stora och en magnifik utsikt över Oslofjorden och Asker.

kronprinsessan mette-marit
Många har varit oroliga för Mette-Marit. Men nu kommer familjen med ett glädjebesked!

Visar upp hemmet på Skaugum

Gården är kungafamiljens privata egendom och de har bjudit in till flera trevliga familjefotograferingar genom åren. Men då har kungligheterna ofta fotograferats utomhus. Den här gången visar Haakon och Mette-Marit upp bilder inifrån det privata vardagsrummet – med läxhjälp och en hemmagjord chili på bordet! Och det är ingen mindre än 14-årige Sverre Magnus som har lagat.

Annons

Bilderna är en trevlig hälsning i dessa svåra tider. Familjen ser avslappnad ut och man ser hur mycket Mette-Marit njuter av att alla är tillsammans i en trygg miljö. Kronprinsessan befinner sig, som många redan vet, i en riskgrupp och får absolut inte bli smittad av coronaviruset.

Mette-Marit får inte smittas av coronaviruset

Mette-Marit lider av den kroniska lungsjukdomen lungfibros och valde tidigt att rensa sin kungliga kalender på uppdrag. Det är inte läge för henne att befinna sig ute i samhället, med handslag och kindpussar, och hon följer myndigheternas rekommendationer till punkt och pricka. Och visst är det roligt att få se det privata vardagsrummet på Skaugum!

Foto: TT

Annons