Mette-Marit ville stoppa allt: Ingrid Alexandras hemlighet ute – har mörkats av hovet

22 jan, 2023, 10:01 
Nu väljer det norska hovet att själva berätta.
Annons

Visst flyger tiden förbi! Den 21:a januari fyllde kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakons dotter, tronarvingen prinsessan Ingrid Alexandra 19 år.

I samband med födelsedagen valde det norska hovet att bekräfta en hemlighet om Norges framtida drottning – det gick inte längre att vara tyst.

Oj! Här krasch-vurpar norska prinsessan i fjällen
Oj! Här krasch-vurpar norska prinsessan i fjällen

Hovet mörkade Ingrid Alexandras hemlighet i månader

På Instagram valde det norska kungahuset att ladda upp två bilder för att gratta den nyblivna 19-åringen. På den ena bilden ler hon glatt till kameran, men bilden som kommer därefter är betydligt mer oväntad.

Prinsessan Ingrid Alexandra har hoppat fallskärm

Där ser vi prinsessan i full mundering – efter att ha hoppat fallskärm. Under inlägget meddelar hovet att hon hoppade svindlande 6000 meter tillsammans med Försvaret. Något som också ska ha varit på hennes "bucket list" ett bra tag. Se och Hörs kungahus-expert förklarar till egna sajten:

Annons

– När hon gjorde sin intervju som 18-åring sa hon att hon ville hoppa med fallskärm, men att hon inte fick lov av sin mamma. Men nu kan hon stryka det från bucketlisten. Hon är som sin pappa, som också älskar den typen av utmaningar, säger Carolina Vagle.

Ja, Mette-Marits försök att stoppa det var alltså förgäves, och visst kan man förstå att man som mamma är orolig. Hoppet ska ha ägt rum i somras, men det är först nu hovet väljer att dela bilder från den våghalsiga aktiviteten.

Ingrid Alexandras liv utanför kungahuset

Det är ingen hemlis att Ingrid Alexandra är både äventyrlig och sportig. Speciellt älskar hon att surfa, ett intresse som gått i arv från pappa Haakon. I fjol ställde hon återigen upp i norska mästerskapet för surfing, en tävling som hon faktiskt vann juniorklassen av 2020!

Självklart var hela familjen på plats och hejade fram henne till vinst, och visst kan man tänka sig att föräldrarna är stolta. Efter att hon kammade hem titeln som Norges bästa juniorsurfare som 16-åring började det spekuleras i om det kanske fanns större planer på agendan.

Annons

Såhär skrev sajten Olympics då:

– Surfing kommer att göra sin OS-debut i Tokyo 2020 (försenad till 2021). Även om detta förmodligen kommer att vara för tidigt för prinsessan att överväga, kan hon mycket väl tävla för sin nation vid Paris 2024-spelen.

Hennes farfar, kung Harald är ju tidigare olympier i segling, så det återstår att se om tävlingen får kunglig glans ytterligare en gång!

Kronprinsessan Mette-Marit, prins Sverre Magnus, prinsessan Ingrid Alexandra och kronprins Haakon
Familjen på surf-utflykt 2017!

Foto: TT

Annons