Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits beslut för hälsan – därför syns hon inte

08 jul, 2021, 18:00 

Mette-Marit kämpar mot sjukdomen, nu har hon tagit ett kliv tillbaka.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 27?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 27?

Mette-Marit har sedan över två år tillbaka levt med diagnosen lungfibros, en kronisk sjukdom som långsamt försämrar den drabbade personens hälsa och medför hostningar och så småningom även andningsproblem och mindre ork i vardagen.

Det har gjort att han tagit ett kliv tillbaka från det offentliga ljuset i perioder när hon behövt lite extra vila.

Så är även fallet just nu, när det är dags för semestertider i Norge, även för de kungliga.

Haakon mette-marit
Mette-Marit och Haakon var på uppdrag med Räddningssällskapet den 15 juni, det var senaste gången hon sågs i offentligheten.

Senaste gången hon hade ett uppdrag var i mitten av juni, vilket syns både på kungahusets instagram och på hemsidan. Då var hon tillsammans med kronprins Haakon och invigde den norska båtsommaren i samarbete med norska Räddningssällskapet, som väntar sig en extra intensiv säsong i år. Säkerligen har det med pandemin och all ”hemester” att göra, det finns ju så otroligt mycket natur att utforska i Norge!

Annons

Haakon och Mette-Marit visar upp kärleken

Prinsessan Mette-Marit gör vanligtvis allt hon kan för att inte låta sig hindras av sjukdomen! Tidigare på säsongen följde hon och Haakon med på en paddeltur i Oslofjärden tillsammans med Oslo kanotklubb.

De fick tips av en instruktör och Mette-Marit testade till och med att plurra i den senvårsvarma Oslofjärden, det såg väldans uppfriskande ut!

mette-marit haakon
Mette-Marit och Haakon älskar naturupplevelser och var ute och paddlade i Oslofjärden i slutet av våren.

Det som tydligt går att se på bilderna från dagen är Haakon och Mette-Marits starka band till varandra. De är inte bara make och fru, de är varandras bästa vänner!

Annons