Mette-Marits beslut för hälsan – därför syns hon inte

Mette-Marit kämpar mot sjukdomen, nu har hon tagit ett kliv tillbaka.

Slå på ljud

Mette-Marit har sedan över två år tillbaka levt med diagnosen lungfibros, en kronisk sjukdom som långsamt försämrar den drabbade personens hälsa och medför hostningar och så småningom även andningsproblem och mindre ork i vardagen.

Det har gjort att han tagit ett kliv tillbaka från det offentliga ljuset i perioder när hon behövt lite extra vila.

Så är även fallet just nu, när det är dags för semestertider i Norge, även för de kungliga.

Haakon mette-marit

Mette-Marit och Haakon var på uppdrag med Räddningssällskapet den 15 juni, det var senaste gången hon sågs i offentligheten.

Terje Pedersen

Senaste gången hon hade ett uppdrag var i mitten av juni, vilket syns både på kungahusets instagram och på hemsidan. Då var hon tillsammans med kronprins Haakon och invigde den norska båtsommaren i samarbete med norska Räddningssällskapet, som väntar sig en extra intensiv säsong i år. Säkerligen har det med pandemin och all ”hemester” att göra, det finns ju så otroligt mycket natur att utforska i Norge!

Haakon och Mette-Marit visar upp kärleken

Prinsessan Mette-Marit gör vanligtvis allt hon kan för att inte låta sig hindras av sjukdomen! Tidigare på säsongen följde hon och Haakon med på en paddeltur i Oslofjärden tillsammans med Oslo kanotklubb.

De fick tips av en instruktör och Mette-Marit testade till och med att plurra i den senvårsvarma Oslofjärden, det såg väldans uppfriskande ut!

mette-marit haakon

Mette-Marit och Haakon älskar naturupplevelser och var ute och paddlade i Oslofjärden i slutet av våren.

POOL / Stian Lysberg Solum

Det som tydligt går att se på bilderna från dagen är Haakon och Mette-Marits starka band till varandra. De är inte bara make och fru, de är varandras bästa vänner!

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”