Mette-Marits fina kärleksförklaring till Haakon

mette-marit Haakon

Trots den tuffa sjukdomstiden fortsätter kronprinsessan Mette-Marit att sprida glädje. Nu hyller hon maken Haakon med en ny kärleksbild.

För några dagar sedan fyllde kronprins Haakon 46 år och det stora firandet ägde rum på Dvergsøya, en bit utanför Kristiansand. I samband med födelsedagen publicerade det norska hovet ett par bilder på kronprinsen och hans hustru kronprinsessan Mette-Marit. Under de officiella bilderna uppmanade man även allmänhet att gratulera kronprinsen med en kommentar.

Privat bild på kronprinsparet

Men den charmigaste grattishälsningen kom ändå från Mette-Marit. Kronprinsessan valde att publicera en betydligt mer privat bild på maken som och visst ser man hur roligt paret har tillsammans efter alla år som gifta.

Haakon mette-marit

“Idag har världens bästa Haakon födelsedag. Ganska så nöjd över att ha hängt ihop med honom i 20 år nu.”, skriver Mette-Marit på sitt Instagram-konto.

Någon dag tidigare hade kronprinsessan Mette-Marit lagt ut en annan bild, då på sin make och sin bror Espen Høiby, som då befann sig i samma båt. De var ute i den norska skärgården, “på väg hem från Grönningen” skrev kronprinsessan.

Haakon Espen

Och det var givetvis många följare som kommenterade den fina bilden på Haakon och Espen. En av dem var kronprinsens syster.

– Åh så trevligt, skrev prinsessan Märtha Louise som en kommentar under kronprinsessan Mette-Marits båt-bild på Instagram.

Märtha Louise befinner sig, som vi tidigare berättat om, i USA där hon just nu njuter av sin ledighet tillsammans med nye fästmannen Shaman Durek.

Brodern dömd för misshandel

Mette-Marits bror Espen har också haft en del skandalrubriker genom åren, han har bland annat dömts till fängelse för misshandel av sin dåvarande flickvän. Han avgick året efter från sin tjänst på flygbolaget SAS där han då var chef över de norska piloterna.

Mette-Marit med familj

Kronprinsessan Mette-Marit har också haft en tuff tid sedan det blev klart att hon drabbats av en obotlig sjukdom, lungfibros. Men hon lyckas ändå hitta det positiva och verkar alltid dela med sig av sin livsglädje till andra.

 

Foto: TT och kronprinsessan Mette-Marits Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: