Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mette-Marits fina kärleksgest till Haakon framför alla – fångades på bild!

20 jul, 2023, 20:41 

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit gör det igen!

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit är inte riktigt som andra kungliga par. Offentligt är de ovanligt öppna med sina känslor och har inga problem med att kramas framför kamerorna.

WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

De har varit gifta i snart 22 år, har två fina barn och under kärlekssagan har de gått igenom en rad svårigheter tillsammans. Trots detta är kärleken intakt och fortsätter att lysa under alla årstider.

Än idag minns Haakon den sommardag 1999 då han träffade Mette-Marit för första gången på Qvart-festivalen i Kristiansand. Kronprinsen blev helt golvad och tagen av Mette-Marits starka kraft.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit gifta i över 20 år – men är lika kära som den dag då de först träffades.

Kronprins Haakon om kärleken till Mette-Marit

Han såg henne, han förstod henne och han var nyfiken: alla ingredienser som krävs för att påbörja en bra kärlekssaga. Mette-Marit gjorde verkligen intryck den sommardagen, likt en främmande kraft Haakon aldrig tidigare känt styrkan av.

– Hon var fin att prata med. Det kändes tryggt när vi var tillsammans. Och att hon hade ett litet barn sa mig egentligen bara att hon inte var rädd för att ta på sig förpliktelser och ansvar. Hon blev inte mindre attraktiv i mina ögon för det, säger han till norska NRK.

Annons

Här visar Mette-Mariten kärleken

Två decennier och två gemensamma barn senare är de lika kära som den dag då de först träffades. Med tiden har den dessutom blivit djupare, mer stabil och de snålar inte med att visa hur mycket de gillar varandra.

I sommar fyller dessutom Haakon och Mette-Marit 50 år, något som kommer att firas med en storslagen fest. För att uppmärksamma den stora händelsen har de rest runt i Norge och besökt diverse platser.

När de i vintras besökte Bykles kyrka var det inte bara folkmusik och folkdans kronprinsparet njöt av. Kärleken gjorde sig påmind när Mette-Marit försiktigt la sitt huvud på Haakons axel och vilade kärleksfullt.

Kronprins Haakon och Mette-Marit
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit hade inget problem med att visa sin kärlek offentligt när de i vintras befann sig i Bykles kyrka.

Nya bilden visar kärleken

Nu har Mette-Marit och Haakon återigen fångats på bild när de visar sin kärlek offentligt. När kronprinsen under torsdagen den 20 juli fyllde 50 år, passade Mette-Marit på att närma sig Haakon och söka lite närhet.

Annons

Haakon i sin tur såg ut att uppskatta Mette-Marits drag och log som om det inte fanns någon morgondag. Kanske var det den där kraften som följt med kronprinsen hela vägen ända sedan han träffade sin älskade hustru.

– Du märker väldigt tydligt när Mette kommer in i ett rum. Det är en kraft där som man inte kan undgå, har Haakon tidigare sagt om sin älskade hustrus uppenbarelse.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Frederik
Mette-Marit närmar sig Haakon och söker hans närhet.
Mette-Marit och Haakon
Till slut är hon så nära man bara kan komma – ett härligt kärleksögonblick som fångades på bild!
Annons
Annons