Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits och Haakons stora oro – fått ett fruktat besked

27 feb, 2024, 16:40 
Beskedet skakar om.
Annons

Den norska kungafamiljen står varandra mycket nära. Därför skakar hovets nyheter om rejält. Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har fått veta att kung Harald, 87, vårdas på sjukhus – i ett främmande land.

Ett tufft besked för en son som befinner sig hundratals mil bort.

Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Kung Harald på sjukhus – det vet vi

Det var under tisdagseftermiddagen som hovet släppte ett pressmeddelande om att kung Harald blivit inlagd på sjukhus i Malaysia. Anledningen ska vara en infektion, och kungen får vård av norsk och malaysisk personal.

Annons

Det var inte tidigare känt vart resan ägde rum, bara att han var på privat semester utomlands. Den norska kungahusexperten Trond Norén Isaksen berättar för VG:

– Planen var att kungen skulle komma hem mot slutet av den här veckan, men så länge han ligger på sjukhus kommer kronprinsen att vara regent tills kungen kommer tillbaka.

– Vi vet inte hur länge han måste vara där, och han har också en lång resa hem igen.

Hovet har inte kommenterat saken ytterligare.

Norska kronprinsparets oro – jobbar på trots sjukdomsbeskedet

Ja, för hemma i Norge finns en orolig kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Det är givetvis alltid tufft när en närstående blir sjuk, och avståndet på drygt tusen mil gör det inte lättare. Dessutom jobbar kronprinsparet på, trots det tuffa beskedet. Det norska hovet bekräftar för Se och Hör att Haakon och Mette-Marit kommer genomföra sina planerade besök, redan imorgon.

Annons

Kung Harald har en historia av olika hälsobesvär, och var sjukanmäld senast i slutet av januari med anledning av en luftvägsinfektion. Då slapp han vårdas på sjukhus.

Förra året låg kungen inne på Rikshospitalet för en infektion, och gjorde detsamma 2022. Då var anledningen också en infektion och kung Harald behandlades intravenöst med antibiotika.

Kung Harald och kronprinsessan Mette-Marit
Oron är stor.dana / dana press

Foto: TT

Annons