Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits och Haakons stora problem inför firandet – går inte att blunda för

25 aug, 2023, 15:00 

Uppgifterna Haakon och Mette-Marit inte vill veta av!

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har haft alla anledningar att fira i sommar! De har båda fyllt 50 år och i dag, fredagen den 25 augusti, har de dessutom varit gifta i 22 år.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

I kväll är det äntligen dags att dra igång den stora festen. Mette-Marit och Haakon har bjudit in hundratals gäster för att fira att de båda har fyllt 50 år, samtidigt som de firar sin bröllopsdag.

Födelsedagsfirandet börjar klockan 18.30. Festligheterna kommer att äga rum på bakgården på Det Kongelige Slott och norsk tv har dessutom bestämt sig för att vara på plats och filma spektaklet.

Annons
Mette-Marit och Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon firar 50 år.

Oron inför stora firandet

Det som väntas bli en kväll fylld av glädje, skratt och dans, har nu stött på patrull. Klimatet tar ingen hänsyn till kungligheternas fest och oroväckande moln på himlen skvallrar om eventuellt regn.

Vädret är så klart inte optimalt när man ska ha en fest på en bakgård med 400 gäster på plats. Samtidigt så har ju festen planerats in i minsta detalj och man har säkert tagit med svajigt väder i beräkningen.

”Helt övertygad att de har en plan”

Förhoppningsvis blir det inget regn på den stora festen, men man kan inte vara nog säker och oavsett vad så tror norska Se och Hörs kungaexpert, Caroline Vagle, att man har en plan B.

Annons

– I det här landet måste man alltid räkna in vädret. Jag är helt övertygad på att de har en plan som fungerar även i regnväder, och att alla förväntansfulla gäster får en kväll väl värd att minnas, säger hon till tidningen.

Ja, det är bara att hålla tummarna på att vädergudarna är med denna dag, då det äntligen är dags för Mette-Marits och Haakons stora firande!

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon.

Foto: TT

Annons