Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits son säljer sina avlagda prylar på norska Blocket

25 okt, 2016, 14:32 
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan Mette-Marits son städar inför flytten till USA. Nu säljer sina avlagda lyxprylar på nätet.
Annons
Marius-Ste1

På den norska köp- och säljsajten Finn.no läggs dagligen hundratals annonser ut där privatpersoner säljer gamla prylar och kläder. En annons som lagts ut de senaste veckorna sticker emellertid ut. Det är annonserna för en resväska från lyxmärket Louis Vuitton och en klocka av märket Nixon. Personen som säljer prylarna är Mette-Marits son Marius, skriver norska Se og Hör.

Lite pikant är det dock att Marius uppgett Kungliga slottet i Oslo, alltså Slottsplassen 1, som sin adress och dessutom finns registrerad med sitt eget mobilnummer. Tilltaget är ovanligt i kungliga sammanhang.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det här är helt vanliga annonser för saker som Marius Borg Høiby inte längre använder. Då är det bra att någon annan kan få glädje av dem. På Finn.no kommer en registrerad adress automatiskt upp och man kan välja att dölja den. Det kommer Marius att göra i framtiden, säger hovets kommunikationschef Marianne Hagen till Se og Hör.

Annons

I annonsen för väskan, som alltså fortfarande är aktiv, skriver Marius att han säljer sin rullväska från Louis Vuitton för 19 500 norska kronor, men han accepterar också bud.

Väskan som Marius Borg Høiby säljer på sajten Finnl.no.
Väskan som Marius Borg Høiby säljer på sajten Finnl.no.

“Väskan har nyligen kommit tillbaka från service till ett värde för 4 200 kronor, för att göra den så ny som möjligt för nästa ägare” skriver Marius i annonsen och avslutar med “skambud besvaras inte”.

Återanvändning är ingenting nytt i norska kungahuset. Mette-Marit har tidigare bjudit ut både sina egna och barnens kläder på nätet, men då var det för välgörande ändamål.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons