Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits sorg – efter Ingrid Alexandras framtidsplan med pojkvännen Magnus

27 maj, 2023, 18:00 

Ingrid Alexandras beslut med pojkvännen Magnus Heien Haugsta.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra, 19, har lämnat ungdomsåren bakom sig och är på väg rätt in i den kungliga vuxenvärlden. Just nu njuter hon av de sista dagarna på gymnasiet, innan det bär av mot nya äventyr.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Att den unga prinsessan månar om att ta till vara på alla glada dagar inför studenten är tydligt. När Norge firade sin nationaldag den 17 maj var hon på en russebuss, långt bort från familjens firande.

Samtidigt växer hennes roll i det norska kungahuset för varje dag som går. En dag är tanken att hon ska bli Norges nya regent, men innan det blir verklighet är tanken att hon ska ge sig ut i världen och pröva sina vingar.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra lever som vilken norsk student som helst och åker gärna runt i sin russebuss.

Ingrid Alexandras plan med pojkvännen Magnus

Vad det blir av Ingrid Alexandra efter studenten är inte hugget i sten. Enligt norska Se och Hör tyder det mesta på att hon kommer plugga vidare utomlands, vilket även pappa kronprins Haakon gjorde när han studerade på Berkeley i Kalifornien.

Mycket pekar på att Ingrid Alexandra väljer att studera vidare i England, där även pojkvännen Magnus Heien Haugsta studerar på den välrenommerade skolan Lancaster University Management School.

Det är självklart förståeligt om Ingrid Alexandra och Magnus Heien Haugsta vill bo närmare varandra, och kanske till och med flytta ta nästa steg i relationen och flytta ihop.

Annons
Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra tar snart studenten och väntas flytta till England.

Mette-Marits sorg

Desto tråkigare blir det för kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, som tidigare uttryckt sin glädje över att ha tonåringar springandes omkring i hemmet.

– Det är en stor välsignelse att ha tonåringar i huset, att få vara med i deras liv, följa dem och deras vänner i allt de gör och alla diskussioner vi har. Vi lär oss så mycket av dem varje dag. Jag känner mig så lyckligt lottad som får vara så nära dem och jag fasar för att de ska lämna huset snart, säger Mette Marit.

Annons

Ja, det är så klart aldrig roligt att se sina barn lämna nästet. Samtidigt är det viktigt att man får prova sina vingar – och det kommer Ingrid Alexandra inom kort att göra!

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit tycker inte det är lika kul att Ingrid Alexandra tar stora kliv in i vuxenvärlden.

Foto: TT

Annons