Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mette-Marits stora sorg med Haakon – nu är det ett faktum

22 jun, 2023, 05:30 

Prinsessan Ingrid Alexandra gör sig redo för att kasta sig ut i världen.

Annons

Det var uppdukat för sång, dans, tal och ståhej. Under tisdagskvällen hade prinsessan Ingrid Alexandra letat sig till Oslo Konserthus för att fira att hon gått ut gymnasiet och blivit vuxen.

WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit var självklart på plats för att bevittna dotterns avslutningsceremoni, som med all sannolikhet bjöd på mycket skratt och tårar.

Det är naturligtvis en stor dag. 13 års skolgång är över, och där ute väntar den stora världen. Jag gissar att kronprinsparet är både väldigt stolta och ledsna på samma gång. De har redan pratat om att de fruktar att barnen flyttar och nu närmar det sig med stormsteg, säger kungaexperten Caroline Vagle till norska Se och Hör.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Ingrid Alexandra och kronprins Haakon
Prinsessan Ingrid Alexandra anlände till Oslo Konserthus under tisdagskvällen. Även kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon var på plats för att ta del av ceremonin.

Ingrid Alexandra lämnar Norge

Att som förälder se sitt barn ta sina första steg in i vuxenvärlden är så klart väldigt känslosamt. Studenten är ett tydligt kvitto på att man inte längre är något barn och att det är dags att pröva sina vingar.

För Ingrid Alexandras del innebär det förmodligen fortsatta studier utomlands. Enligt Se och Hör så ser det ut att bli en flytt till England, där pojkvännen Magnus Heien Haugstad studerar.

– Självklart har jag en plan. Men jag vill inte dela det, för då sätter jag upp en viss förväntan på mig själv som inte är nödvändig. Och så ändrar jag planer hela tiden. Vi får bara vänta och se vad som händer i slutändan, säger Ingrid Alexandra själv om framtiden.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra ser ut att lämna Norge efter studenten för studier utomlands.

Mette-Marits sorg: ”Fasar”

Ingrid Alexandra ser med med glädje fram mot framtiden. Hon vet hur viktigt det är med kunskap och pappa Haakon studerade ju också utomlands när han var i samma ålder.

Däremot blir det tråkigt för Haakon och Mette-Marit att inte kunna ha Ingrid Alexandra nära till hands. De har tidigare uttryckt stor glädje över att ha tonåringar springandes i hemmet.

– Det är en stor välsignelse att ha tonåringar i huset, att få vara med i deras liv, följa dem och deras vänner i allt de gör och alla diskussioner vi har. Vi lär oss så mycket av dem varje dag. Jag känner mig så lyckligt lottad som får vara så nära dem och jag fasar för att de ska lämna huset snart, säger Mette Marit.

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit tycker det är jobbigt att se barnen växa upp.

Foto: TT

Annons