Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden

Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden
Kronprinsessan Mette-Marit har förändrat sitt utseende. Men alla är inte positivt inställda till hennes livsval.
Annons

Alla norrmän man pratar om vittnar om samma sak: de älskar kronprinsessan Mette-Marit! Hon var kvinnan av folket som träffade sin prins Haakon på en konsert och två år senare blev en del av den norska kungafamiljen.

Annons

Nu kämpar hon med en otäck lungsjukdom, men när hon väl syns i offentliga sammanhang skiner alla upp. Och sjukdomen har inte fått Mette-Marit att välja en mer tillbakadragen, lågmäld klädstil – tvärtom.

Annons

Mette-Marit – så har hon förändrat sitt utseende

Ser ni hur Mette-Marit har förändrats?
Ser ni hur Mette-Marit har förändrats?

Johanna Lejon är modeskribent på Svensk Dam:

– Kronprinsessan Mette-Marit har ju verkligen ändrat sin stil genom åren. Kanske mest av alla kungligheter faktiskt. Man tänker inte så mycket på det men tittar man på foton från hennes första tid som kronprinsessa och jämför med hur hon ser ut nu så är det verkligen dag och natt! Mette-Marit hade ju en väldigt enkel stil från start. Väldigt plain och beige, skriver Johanna.

– I dag tar hon ut svängarna betydligt mer! Det är väldigt roligt att se. Jag tycker hon är absolut snyggast när hon bär de blommiga, svepande, klänningarna som hon också är väldigt förtjust i. Det ger henne den där lyxbohemiska stilen som också prinsessan Madeleine gillar.

Därför får hon kritik

Mette-Marit har definitivt valt ut sina favoritmärken: Valentino, Prada och Pucci – för att nämna några. Det är något som väckt en del reaktioner – och alla är inte positiva till hennes livsval.

Annons

– Kronprinsessan Mette-Marit är ju väldigt lyxig i sin stil, hon bär i princip bara plagg från internationella modehus, vilket hon ju fått en del kritik för. Å andra sida lever hon oerhört hållbart och vissa plagg som hon bär i dag bar hon redan för 10-15 år sedan, säger Johanna.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden”

 1. konsttanten skriver: 7 mars, 2020

  Jantelagen är oerhört utbredd i Norge, är större än i Sverige.
  M-M är kronprinsessa, och Norge är världens näst rikaste land.
  Det är nog hennes stylist som föreslår, när prislappen ej har betydelse.


 2. Kristin skriver: 7 mars, 2020

  Tull og tøys, hun bruker mye klær fra norske designere, bl.a. Pia Tjelta. Det er lenge siden hun fikk kritikk i Norge for sin klesstil. I tillegg er begge bildene i reportasjen flete år gamle. Slutt å lage en sak ut av ingenting bare for å ha noe å skrive om!! Skriv heller om kongehistorie om det er lite aktuelt å skrive om!


 3. Vanessa skriver: 8 mars, 2020

  Hon har ändrat stilen, men jag tycker inte att den blivit bättre. När hon var yngre bar hon stilrena, klassiska plagg, ofta enkla men attraktiva kombinationer. Nu bär hon nästan bara småblommigt eller svartvitt, och ofta snitt som saknar tydlig form. Frisyren har inte blivit bättre den heller. Varken den onaturliga platinblonda färgen eller den eviga mittbenan passar henne.


 4. ancibergfeldt skriver: 8 mars, 2020

  Marits stil varierar, Ibland
  är hon stilig. Tror att hon skulle vara bättre med hellugg?,


 5. gunfalk skriver: 8 mars, 2020

  Det är väl ingen vits med att köpa Valentino, Prada osv när man, som Mette-Marit, inte passar i kläderna. Kan hon inte få låna KP Victorias stylist?


 6. Dorothea skriver: 8 mars, 2020

  Jag gillar inte heller hennes stil, men trivs hon i sådana kläder så är det väl hennes ensak. Jag tänker också att hon är sjuk, och om denna stil känns bra för henne så kan det ju vara viktigare än vad andra tycker. Allt som kan göra henne gladare måste ju vara positivt. Det är en så stor press att veta att man går runt med en allvarlig sjukdom.


 7. Christina skriver: 8 mars, 2020

  Bra sagt Kristin !
  Damtidningen : varför koka soppa på en spik ? Inga riktiga nyheter ?


 8. Metteeri skriver: 8 mars, 2020

  Det ene bildet av en festkledd KP Mette Marit er fra bryllupet til Prinsesse Carolines sønn av Monaco i Italia- iallefall 5 år gammelt!
  Det andre er også flere år tilbake.
  KP Mette Marit har en alvorlig sykdom, hvem som helst har uansett lov til å se litt ruskete ut da! Lenge siden MM fikk kritikk for dyre klær. Liker stilen hennes! Den er henne!


 9. AstridA skriver: 8 mars, 2020

  Måste jag få lov att erinra er om att kronprinsessan aldrig har sett bättre ut än nu! Glöm dessa gamla fotografier! Ingen har tydligen läst inlägget som utser henne till en av de bäst klädda kungliga. För en vecka sedan!


 10. Eva skriver: 8 mars, 2020

  Royal account with good discount …..


 11. Grethe skriver: 9 mars, 2020

  Feil. MM bruker ekstremt mye fra norske By Timo enn noen andre merker. Vi ser MM ofte representere i klær fra HM, Zara, norske merker som FWSS, Pia Tjelta, Marte Krogh, Mariette, men Johanna vil jo kun skrive om MM når hun kommer i lyx ikke i ‘billig’. Til og med klær fra Freetex og andre gjenbruksbutikker ser vi MM i. Hun er også den som er klart flinkest på gjenbruk av sine KP søstre. Titt og ofte ser vi henne i 10-15 år gamle antrekk. Hun er også den KP med minst klesbudsjett, og den som handler minst. Så litt kred bør hun få. Og nå kommer vel kritikken mest fra dama som ble intervjuet her 😉


  1. Ulla Lundell skriver: 10 mars, 2020

   Vi alla går igenom olika faser här i livet. Klädsmaken ändras för många av oss av olika skäl. Jag kollar inte så noga på vad våra kungligheter har på sig, och de gångerna som jag har tittat på kronprinsessan Mette-Marits kläder har det varit snygga.

   Ulla


 12. charlotte skriver: 11 mars, 2020

  Mette Marit är alltid finast i sin folkdräkt. Då lyser hon. Alla klär inte festkläder. Det gör inte Mary i Danmark. Victoria är också finast i lite tuffa, eleganta vardagskläder.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar