Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden

Kronprinsessan Mette-Marit har förändrat sitt utseende.Men alla är inte positivt inställda till hennes livsval.

Alla norrmän man pratar om vittnar om samma sak: de älskar kronprinsessan Mette-Marit! Hon var kvinnan av folket som träffade sin prins Haakon på en konsert och två år senare blev en del av den norska kungafamiljen.

Nu kämpar hon med en otäck lungsjukdom, men när hon väl syns i offentliga sammanhang skiner alla upp. Och sjukdomen har inte fått Mette-Marit att välja en mer tillbakadragen, lågmäld klädstil – tvärtom.

Mette-Marit – så har hon förändrat sitt utseende

Ser ni hur Mette-Marit har förändrats?

Ser ni hur Mette-Marit har förändrats?

Johanna Lejon är modeskribent på Svensk Dam:

– Kronprinsessan Mette-Marit har ju verkligen ändrat sin stil genom åren. Kanske mest av alla kungligheter faktiskt. Man tänker inte så mycket på det men tittar man på foton från hennes första tid som kronprinsessa och jämför med hur hon ser ut nu så är det verkligen dag och natt! Mette-Marit hade ju en väldigt enkel stil från start. Väldigt plain och beige, skriver Johanna.

– I dag tar hon ut svängarna betydligt mer! Det är väldigt roligt att se. Jag tycker hon är absolut snyggast när hon bär de blommiga, svepande, klänningarna som hon också är väldigt förtjust i. Det ger henne den där lyxbohemiska stilen som också prinsessan Madeleine gillar.

Därför får hon kritik

Mette-Marit har definitivt valt ut sina favoritmärken: Valentino, Prada och Pucci – för att nämna några. Det är något som väckt en del reaktioner – och alla är inte positiva till hennes livsval.

– Kronprinsessan Mette-Marit är ju väldigt lyxig i sin stil, hon bär i princip bara plagg från internationella modehus, vilket hon ju fått en del kritik för. Å andra sida lever hon oerhört hållbart och vissa plagg som hon bär i dag bar hon redan för 10-15 år sedan, säger Johanna.

 

LÄS MER: Nya otäcka beskedet om Mette-Marits sjukdom