Michael Douglas sista ord till pappa Kirk

Kirk Douglas har avlidit, 103 år gammal.Världen sörjer en filmikon. Michael Douglas en älskad pappa.

Kirk Douglas var en av det gamla Hollywoods allra största stjärnor. Han spelade gladiatorn Spartacus i Stanley Kubricks klassiska epos med samma namn. Han var skoningslös filmproducent i Tinsel Town-skrönan Illusionernas stad. Och han förkroppsligade som ingen annan den cyniske murveln i Billy Wilders Sensationen för dagen.

Nu har ikonen lämnat oss. 103 år gammal blev veteranen, som somnade in fridfullt, omgiven av sin familj.

Kirk Douglas död – Michael sörjer

Michael Douglas sörjer pappa Kirk.

Michael Douglas sörjer pappa Kirk.

Sonen Michael, som själv är uppburen skådespelare, har gjort ett fint uttalande i samband med pappans bortgång.

– För världen var han en legend, en skådespelare från den gyllene eran som fick leva ut sina gyllene år, en person vars kamp för rättvisan och det han trodde på satte ribban för oss alla. Men för mig och mina bröder Joel och Peter var han bara pappa, för Catherine en fantastisk svärfar, för sina barnbarn och sitt barnbarnsbarn en fantastisk farfar och för sin hustru Anne, en makalös make, säger Michael enligt People.

Sista orden till pappa

Kirk och svärdottern Catherine älskade varandra.

Kirk och svärdottern Catherine älskade varandra.

Familjen Douglas umgicks flitigt och bilder visar att Kirk hade ett speciellt band med Michaels hustru Catherine Zeta-Jones.

– Låt mig bara avsluta med orden som jag sa till honom på hans sista födelsedag och som alltid kommer att klinga sanna. Pappa, jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son.