Miljardären hjälpte kronprinsessan Victoria - nu sommarpratar han

Miljardären hjälpte kronprinsessan Victoria - nu sommarpratar han

Bland årets sommarpratare hittar vi en Sveriges rikaste män - som dessutom har han en nära relation till kronprinsessan Victoria!
bertil hult ibl

Under torsdagen avslöjade Sveriges Radio att mångmiljardären Bertil Hult, 75, är en av årets sommarpratare. Och Bertil har ju som bekant haft flera kopplingar till vårt svenska kungahus. Han och kronprinsessan Victoria har bland annat förenats i arbetet med dyslexi och det var även Bertil som hjälpte kronprinsessparet med deras bröllopsresa. När det begav sig lånade han nämligen ut sitt privatplan till det nygifta paret och dessutom var han och hustrun Lisbeth självskrivna gäster i kyrkan.

Bertil är en av Sveriges rikaste män och han är bland annat känd för sina spektakulära husbyggen i Stockholmsförorten Djursholm och utomlands. Dessutom har påkostade fester blivit något av hans signum. När Bertil fyllde 60 år lät han till exempel flyga in sina gäster till Boston i två chartrade plan. Och underhållningen – den stod Stevie Wonder och Elton John för! Hela kalaset sägs ha gått på omkring 40 miljoner kronor. Även sönerna Alexander, Edward och Maximilian umgås med kronprinsessan Victoria.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL