Miljardären tonar ner sin vänskap med Victoria och Daniel

leoni persson karl-johan persson

Leoni och Karl-Johan på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop.

Leoni och Karl-Johan på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop.

35-årige Karl-Johan Persson är nu en av Sveriges mäktigaste män, men sin vänskap till kronprinsessan Victoria och prins Daniel pratar han inte gärna om…

Han var en medelmåtta i gymnasiet, älskade att spela tennis, ishockey och fotboll. Nu är han god för 6 miljarder, H & M:s verkställande direktör 35-årige Karl-Johan Persson som tog över efter pappa Stefan för drygt ett år sedan.

Innersta kretsen

Karl-Johan och hans hustru Leonie ingår i den absolut närmaste vänkretsen kring Victoria och prins Daniel. Men den vänskapen är inget han basunerar ut. När Karl-Johan nyligen lät sig intervjuas av journalisten Elisabet Höglund så fattade han sig kort om sina vänner:

– Vi träffas ibland. Några gånger om året kanske. De är två väldigt trevliga och bra personer.

Ingår man i den vänkretsen gäller det nämligen att hålla tyst.

Victoria gudmor

När Leonie och Karl-Johan gifte sig på vintern år 2002 i Seglora kyrka på Skansen var gräddan av societeten på plats. Också Daniel Westling, nu prins Daniel, var bjuden på bröllopet tillsammans med kronprinsessan. Victorias vänskap med Leonie går tillbaka ända till skoltiden och Victoria är dessutom gudmor till parets minsta barn Phillippa som är två år.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria står nära Leoni och Karl-Johan Persson.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria står nära Leoni och Karl-Johan Persson.

Debatter

Daniel och Karl-Johan spelar gärna golf tillsammans. Förr kunde de prata affärer, men nu som prins, måste Daniel vara lite försiktig med den saken. Han får inte tala politik, och Karl-Johans affärsimperium hamnar ibland i debatter med politisk kraft. Som om huruvida textilarbetarna i Kina, Bangladesh och Pakistan har drägliga arbetsförhållanden och löner.

Stort ansvar

Ett stort ansvar vilar på den 35-åriga Karl-Johan, pappa till Ian och Phillippa, en Djurgårdsfan som gärna dricker en öl till maten och tar ut 900 000 kronor i lön – per månad.

Av Chris Cederlöf
Foto: IBL