Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Miljonarvet som chockade alla – Victoria lämnades utanför

29 nov, 2020, 20:00 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria prins daniel
När Victorias älskade släkting, prinsessan Lilian, gick bort år 2013 trodde de flesta av kronprinsessan skulle få ta del av arvet. Men så blev det inte.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

När prinsessan Lilian somnade in på Villa Solbacken, år 2013, drabbades kungafamiljen av djup sorg. Kungens ingifta faster spred otroligt mycket glädje och stod väldigt nära kungabarnen. Inte minst Victoria.

Därför var det många som reagerade när Expressen publicerade delar av prinsessans testamente. Det visade sig nämligen att en okänd arvinge fick Lilians exklusiva lägenhet i London. Fastigheten gick istället till prinsessans kusinbarn Christine Robinson, en ensamstående läkarsekreterare.

Prinsessan Lilians arv överraskade

– Det var ingen överraskning, för Lilian har alltid sagt att den skulle överlämnas till mig. Så jag förstod att det skulle bli så. Jag har bott där i nästan femton år, sa Christine i en intervju med Expressen.

– Jag har inte planerat om jag ska göra något med den, det är för tidigt att säga. Men det är en jättefin våning och jag tycker väldigt mycket om den. Jag har inga planer på att flytta.

Annons

Däremot fick Victoria, Carl Philip och Madeleine en stor del av den kungliga förmögenhet som Lilian hade ärvt efter prins Bertil. Det framgår i det testamente som prinsen skrev innan han gick bort år 1997.

“Prins Bertil skriver i sitt testamente att när prinsessan Lilian går bort ska det som hon ärvt efter honom delas lika mellan Victoria, Carl Philip och Madeleine”, skriver Expressen som har tagit del av testamentet.

Vi vet alla att prins Carl Philip, som betraktade Bertil och Lilian som ett slags substitut-farföräldrar, fick ärva Villa Solbacken. Bertil såg även till att en av hans mest älskade bilar, en Porsche, ingick i prinsens arvegods.

Foto: TT

Annons