Ny miljonsmäll för Chris – mitt under tuffa tiden efter inbrottet

förklaringen bakom prinsessan madeleines frånvaro

Chris O'Neill är prinsessfamiljens huvudsaklige försörjare. Men hur går det egentligen för finanshajen?

Chris O’Neill har haft mycket på sista tiden. Inte nog med att hans familj precis har flyttat – de har också tvingats hantera ett otäckt inbrott. 

Chris O’Neill i miljonsmäll

prinsessan madeleine chris o'neill

Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Ovanpå detta har Chris också en karriär att hålla på rätt köl. Han arbetar som finansanalytiker – en lite svårbegriplig arbetstitel för lekmän. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, reder ut begreppen.

– En finansanalytiker tar in och tolkar information från aktie- och räntemarknaden. Det kan handla om att göra en analys av hur mycket ett bolag är värt eller tolka olika konjunktursignaler och mätningar för att få en bild av hur det står till i världsekonomin. Ibland ska det trattas ned till exempelvis en köp- eller säljrekommendation av en aktie som ska delges finansbolagets kunder. Men det kan också vara att finansanalytikern själv är förvaltare av en fond, och då handlar det om att hitta och analysera de aktier man tror kommer att gå bra framöver, och avgöra om de ska ingå i fonden, säger Frida.

Chris arbetar på Londonföretaget Wilton Payments, som arbetar med betallösningar för större bolag. Men det är en tuff, konkurrensutsatt bransch.

Expressen skriver nu att Chris företag kämpar med dåliga finanser. Bolaget har skulder på 3,3 miljoner kronor, vilket dock är en minskning jämfört med föregående år.

Chris lugnande ord

Men Chris, som har över 20 års erfarenhet från finansbranschen, får inte panik. Han arbetar långsiktigt.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen för några år sen.

– Framför allt om du arbetar med stora företag. Det är lite som en oljetanker. Men när du väl har styrt om den och har rak kurs och gör ett bra jobb blir det företaget dig lojal. Det gäller att hela tiden vara närvarande och det kräver mycket av mig.