Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny miljonsmäll för Chris – mitt under tuffa tiden efter inbrottet

21 feb, 2020, 06:00 
förklaringen bakom prinsessan madeleines frånvaro
Chris O'Neill är prinsessfamiljens huvudsaklige försörjare. Men hur går det egentligen för finanshajen?
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Chris O’Neill har haft mycket på sista tiden. Inte nog med att hans familj precis har flyttat – de har också tvingats hantera ett otäckt inbrott. 

Chris O’Neill i miljonsmäll

prinsessan madeleine chris o'neill
Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Ovanpå detta har Chris också en karriär att hålla på rätt köl. Han arbetar som finansanalytiker – en lite svårbegriplig arbetstitel för lekmän. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, reder ut begreppen.

– En finansanalytiker tar in och tolkar information från aktie- och räntemarknaden. Det kan handla om att göra en analys av hur mycket ett bolag är värt eller tolka olika konjunktursignaler och mätningar för att få en bild av hur det står till i världsekonomin. Ibland ska det trattas ned till exempelvis en köp- eller säljrekommendation av en aktie som ska delges finansbolagets kunder. Men det kan också vara att finansanalytikern själv är förvaltare av en fond, och då handlar det om att hitta och analysera de aktier man tror kommer att gå bra framöver, och avgöra om de ska ingå i fonden, säger Frida.

Annons

Chris arbetar på Londonföretaget Wilton Payments, som arbetar med betallösningar för större bolag. Men det är en tuff, konkurrensutsatt bransch.

Expressen skriver nu att Chris företag kämpar med dåliga finanser. Bolaget har skulder på 3,3 miljoner kronor, vilket dock är en minskning jämfört med föregående år.

Chris lugnande ord

Men Chris, som har över 20 års erfarenhet från finansbranschen, får inte panik. Han arbetar långsiktigt.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen för några år sen.

Annons