Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Minns ni också prinsessan Lilians look? Nu får plaggen nytt liv

10 jul, 2015, 09:44 
Ellen Myrgård Lindén
Annons
prinsessan lilian kungahuset

Stilrent, elegant, tidlöst och med humor. Så brukar prinsessan Lilians magnifika garderob beskrivas. Och nu visas de kungliga plaggen upp för allmänheten i utställningen Kläder för en prinsessa – The Lilian Look!!

Bröllop, nobelfester och olika representationsmiddagar – tillfällena då en kunglighet behöver klä upp sig är oändliga. Och prinsessan Lilian var extra duktig på att skapa en personlig och färgglad stil inom ramen för de kungliga klädkoderna. Därför är det nu många kungafans som hoppade högt av glädje när de fick vet att hennes kläder ska visas i en stor utställning på Kungliga Slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
lilian och bingo kungahuset
Minns ni till exempel prinsessan underbara väska med ett porträtt på henne själv och hunden Bingo? Den kommer också finnas med på utställningen.

Lilian älskade både engelsk och svensk design och bar helst kläder av Elizabeth Wondrak och svenska Göran Alfredsson. Lilian och Elizabeth Wondrak inledde sitt samarbete på femtiotalet och hon specialiserade sig bland annat på prinsessans kappor och nobelklänningar. Elizabeth hade som vana att skicka över skisser mellan London och Stockholm och en del av dem kommer att finnas med på utställningen! Lilian var nämligen en bestämd dam med stor känsla för stil och exklusiva detaljer. Inga beslut fick fattas över hennes huvud!

Plaggen kommer att visas i ett av slottets paradrum – den vackra Pelarsalen i Bernadottevåningen – och pågår mellan den 29 augusti och den 6 januari 2016. Här kan ni läsa mer om utställningen >>>

Av Ellen Myrgård

Foto: Kungahuset.se

Annons