Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Missa inte senaste numret av Svensk Damtidning!

25 aug, 2017, 13:28 
Ellen Myrgård Lindén
Bäst på kungliga nyheter!
Annons

Ja, vilken sommar det blev!

Inte då kanske vädermässigt, men kungligt. Vi som var med på Öland och firade kronprinsessan 40 år har knappt återhämtat oss än. Som sagt, vilket kalas det blev i dagarna tre i både Stockholm och på Öland.

Sedan dess har kronprinsessan med familj kopplat av hemma i sitt älskade Villa Skönvik och vi kan i det här numret av Svensk Damtidning visa er de kärleksfulla bilderna på paret på tu man hand. En av kvällarna på Öland skaffade Victoria och Daniel barnvakt till prinsessan Estelle och prins Oscar. Sedan gick de i väg de fåtalet metrarna till Borgholms slottsruin för att lyssna på Per Gessle. Här fick de en stund för sig själva med sina favoritlåtar och favoritartisten. Titta på bilderna! Visst ser de otroligt kära ut? Vilket vackert kronprinsesspar, säger jag!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria hann också med att åka på bröllop i Palma på Mallorca. När kusinen Helena Christina Sommerlath gifte sig med tyske Ian Martin i katedralen i Palma var kronprinsessan med mamma Silvia plats.

Annons

På tal om bröllop! Ingemar Stenmark gifte nyligen bort sin dotter Nathalie. Det fick så klart de stolta föräldrarna Ingemar Stenmark och Ann Uvhagen att återförenas för dotterns drömbröllop. De var förr ett ständigt återkommande par på förstasidorna i Sverige. Vilken nostalgi att ni få se dem tillsammans igen.

Lite extra stolt är jag också över den nya kungliga serie som vi nu startat: Kungligheterna vi minns.

Jag har märkt hos er alla att ni efterfrågar långläsningar om kungligheter. I serien Kungligheter vi minns börjar vi med vår nuvarande kungs framlidne far prins Gustaf Adolf. Han var den som skulle bli kung av Sverige, men förolyckades en kall januaridag på Kastrup efter en jaktresa till Holland. Det är 70 år sedan och i serien kommer vi att porträttera alla hans syskon. Kommer ni ihåg vilka det var? En av dem kom att bli drottning av Danmark och en annan, en prins, var älskad av en hel nation fram till sin bortgång 1997. Vilka? Prinsessan Ingrid och prins Bertil, så klart.

Men sedan har vi också porträtterat Sigvard Bernadotte och Carl Johan Bernadotte, två prinsar som båda blev av med sina kungliga titlar.

Så håll utkik framöver. I kommande nummer av Svensk Damtidning ska vi bjuda er den bästa kungliga långläsningen och naturligtvis de bästa kungliga nyheterna. Tack för ert förtroende.

Johan T Lindwall
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons