Missa inte senaste numret av Svensk Damtidning!

Trevlig helg!

Äntligen. Nu är det dags för vila och återhämtning för många när vi samlas för att fira jul- och nyårshögtider. Vilket år det har varit! Jag kom till Svensk Damtidning för nästan exakt ett år sedan och vilka succér vi har radat upp på löpande band.

Vi har gjort klassiska tidningar att spara, vi har träffat er läsare på Öland under kronprinsessan Victorias 40-årfest och vi har varit i London på läsarresa – 20 år efter prinsessan Dianas bortgång.

Läs mer: Kate strålade i prinsessan Dianas tiara

Jag skulle kunna ägna hela den här krönikan åt vilket fantastiskt år vi har haft tillsammans med er, men nu ska vi i stället blicka framåt:

Vilket kungligt superår 2018 ska bli! 2016 tyckte många var ett kungligt superår. Glöm det, säger jag. 2018 slår det mesta.

Eller vad sägs om det här: Prinsessan Madeleine blir mamma för tredje gången i vår och har vi tur blir det ett kungligt dop före sommaren. Ett annat par som också ska bli föräldrar igen är ju hertiginnan Kate och prins William av England. Även där har vi ju ett storslaget kungligt dop att vänta.

Men en av de absolut största sakerna som inträffar under det kungliga superåret 2018 är bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle. Kungligt bröllop och framlidna prinsessan Dianas yngste son framme vid altaret. England och kungliga Europa kommer stanna upp under den ceremonin.

Läs mer: Se de nya officiella bilderna på Meghan och Harry

Sedan har vi alla kungliga födelsedagar och fester, men det kan ni läsa mer om i det här numret av Svensk Damtidning. Och så avslutas 2018 med drottning Silvia 75 år …

Vid ledighet ska det finnas mycket trevlig och härlig läsning. I det här fullpackade dubbelnumret har vi försökt samla det absolut bästa och mesta. Förhoppningen är att det ska räcka under hela långa helgen.

Läs mer: Vi avslöjar! Extra stort julfirande för kungafamiljen

Hur firar ni julen och nyår? Själv firar jag med familjen i min barndomsstad Vetlanda. Det blir traditionellt med både egeninlagd sill och hemmabakat vörtbröd. Nyår blir starten på det nya spännande året 2018.

Än en gång tack för det stora förtroende som ni alla har visat mig under mitt första år som chefredaktör. Jag lovar att jag ska förvalta det med hela mitt hjärta även under 2018.

Trevlig helg!

Johan T Lindwall

Chefredaktör & ansvarig utgivare

Läs mer: Bildextra! Madeleine gör sista uppdraget innan jul