Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Misstankarna om Mary stämmer – bekräftar allt

05 jan, 2024, 12:00 

Kronprinsessan Mary kom med ett löfte – och det har hon hållit.

Annons

Kungliga garderober rymmer vackra klänningar, skor, väskor, smycken och tiaror som de flesta bara kan drömma om – och när det vankas stora galafester ser kungligheterna till att fram det stora artilleriet.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Kronprinsessan Mary har en vana att alltid höja glamourfaktorn och stråla som om det inte fanns någon morgondag. När hon dyker upp vet man att ribban sätts högt och att andra måste försöka hålla jämna steg.

Den 14 januari kan hon titulera sig blivande drottning av Danmark. Räkna då med att hon kommer fortsätta leverera vackra kreationer när hon syns i det kungliga rampljuset.

Annons
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary är modemedveten och dyker alltid i modemässig högform när det vankas kungliga tillställningar.

Misstankarna om Mary stämmer

Samtidigt har Mary tidigare erkänt att hon har ett överflöd när det gäller kläder och har uttryckt en önskan om att minska sin klädkonsumtion, rapporterar danska Se och Hör.

Och tittar man på siffror som presenterats av modebloggen UFO No More verkar Mary ha minskat sina inköp rejält det senaste året, där hon hamnar på en 16:e plats av 19 kvinnliga kungligheter när det kommer till inköp av nya kläder.

Så sent som 2022 låg hon på åttonde plats och 2021 så tog hon fjärdeplatsen.

Annons

Mary återanvänder mer kläder

Men bara för att Mary har minskat på sin konsumtion, så är det inte direkt några småsummor det handlar om. Enligt modebloggen så skaffade Mary 70 nya plagg under året, till ett värde av över en halv miljon kronor.

Förra året blev det dock nästan dubbelt så många nya klädesplagg, då Mary handlade 129 nya klädesplagg, skor och väskor till ett värde av över en miljon kronor.

”På senare tid har Mary setts återanvända kläder allt oftare, precis som hon gillar att återvinna sina dyra kläder”, skriver Se och Hör.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary har minskat sin klädkonsumtion rejält senaste året.

Foto: TT

Annons