Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Misstankarna om Silvia, 80, stämmer – nu bekräftas allt

28 mar, 2024, 11:00 
Drottning Silvia är en sann modedrottning – och nu hyllas hon stort i utlandet.
Annons
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!Brand logo
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!

Drottning Silvia, 80, har alltid varit en kunglig stilikon. Tillsammans med kronprinsessan Victoria har hon ofta banat väg i modevärlden och under åren bjudit på en sagolik stilresa.

Nobelklänningar i all ära, men även hennes garderob utanför festernas fest är väl värd att lyfta upp: från det sena 1970-talets chiffongklänningar till 20-talets lite mer färgstarka dräkter.

– Silvia har ju verkligen utvecklat sin stil under åren samtidigt som hon behållit sin starka känsla för fashion, färger och mönster. Hon har alltid varit lekfull i sin klädstil och vågat testa på olika trender, säger Svensk Damtidnings onlinechef Magda Omerspahic.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia är en sann modedrottning – här med fjolårets sagolika Nobelklänning.Jonas Ekströmer/TT

Silvia hyllas för sin stil

Delar av Silvias kungliga garderob följer självklart med utomlands. När hon och kungen nyligen besökte Mexiko bestämde hon sig för att landa som en riktig modedrottning och bjuda på den ena ljuvliga looken efter den andra.

Kläderna gick i blommornas tecken. I bagaget hade hon bland annat tagit med sig en blommig dräkt i färgen turkos, en bronsfärgad galaklänning och ett par blommiga blusar.

”Lekfull och cool”

När besöket var färdigt och bilder kablades ut, var det många i utlandet som hyllade Silvia för hennes stil. En av dem var norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle, som kallar Silvias stil för ”elegant”·

Annons

– Den svenska drottningen har dessutom utsökt smak när det kommer till accessoarer, berömmer Caroline Vagle.

– Och trots att hon har fyllt 80 år är hon inte rädd för att vara lekfull och cool. Se bara på det färgglada pärlarmbandet i kombination med finare juveler och pilotglasögonen från Ray Ban.

Kungen och drottning Silvia
Drottning Silvia gick på blommigt tema i samband med Mexiko-besöket. Här är hon i en härligt turkos, blommig dräkt.Jonas Ekströmer/TT
Drottning Silvia
Drottning Silvia hade med sig en bronsfärgad klänning.Jonas Ekströmer/TT
Drottning Silvia
Silvia visar upp sitt blommiga beslut.Jonas Ekströmer/TT
Annons
Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia hade anpassat den kungliga garderoben efter klimatet i Mexiko.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons