Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Modell-prinsen bryter sig loss från kungafamiljen - mystiska beskedet: ”Jag är en fri själ”

31 jul, 2023, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Greve Nikolai
Greve Nikolai förlorade sin prinstitel 1 januari 2023. Foto: TT

Greve Nikolai väljer att flytta från Danmark.

Annons

I september 2022 bestämde drottning Margrethe av Danmark att hennes son prins Joachims barn skulle bli av med sina kungliga titlar. Från 1 januari 2023 tog detta beslut kraft och barnbarnen är nu mera grevar och grevinnor.

Det här är modellprinsen – Nikolai av DanmarkBrand logo
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

Modellprinsen

Trots att greve Nikolai blev besviken på sin farmor efter beslutet verkar han ändå har tagit beskedet bra och börjat utforska livet ordentligt, bort från kungahuset.

Det är även många som känner igen honom under namnet "Modellprinsen". Han har nämligen en framgångsrik modellkarriär som startade 2019. Han har gått catwalk för flera stora märken och blev nyligen signad med modellagenturen Elite i Paris.

Förutom att jobba som modell har han även sett till att få en ordentlig utbildning. Tillsammans med sin flickvän Benedikte Thoustrup studerar de vid Copenhagen Business School. Nikolai studerar Sales Management, medan Benedikte läser MSC i Economics and Business Administration – Brand and Communications Management.

Annons

"Jag är en fri stjäl"

Men nu kommer de åka på ännu ett äventyr. De ska nämligen flytta till Australien tillsammans för att studera en utbytestermin.

– Min roll har aldrig begränsat mig från att göra saker jag älskar. Jag är en fri själ, säger han till tidningen Se och Hör Danmark och fortsätter:

– Det är ett äventyr som jag är peppad på att börja, och jag ser fram emot att få bo utomlands igen. Jag valde Australien för att det är ett främmande land för en dansk som jag. Jag har aldrig varit så långt borta förut, och jag tror att det kommer att ta mer än två veckors semester för att se den delen av världen.

Mystiska beskedet

Däremot är det lite oklart vad den före detta prinsen ska göra efter sina studier. Det verkar fortfarande vara lite mystiskt, men han avslöjar att han hade kunnat fortsätta jobba inom modebranschen.

– Jag tror att jag kan bli den bästa versionen av mig själv, och om vägen jag går är bättre än när jag började gå den är jag nöjd, säger han till Se och Hör Danmark.

Nu önskar vi paret lycka till när de ska utforska världen!

Annons