Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen

Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen
Den krävande, ångermanländska terrängen satte kronprinsessan på prov och under den sex timmar långa landskapsvandringen bjöds Victoria på både hisnande utsikter och djupa raviner.
Annons

Med egenpackad matsäck i ryggsäcken och i vandringsvänliga kläder kom kronprinsessan Victoria till sin femtonde landskapsvandring under onsdagen den 3 oktober. Denna gången var det vackra Höga kusten i Ångermanland som Victoria tagit sig till.

Annons
I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 kilometer.
I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 hisnande kilometer.

Även allmänheten var inbjuden och det var ett tappert, klättringsrutinerat och lyckligt gäng som fick följa med på Victorias varierade vandring på en mil genom Skuleskogens Nationalpark.

Victoria vandrar i Ångermanland.

Deltagarna råddes klä sig efter väder då inga skydd finns utmed stigarna. Vädret höll sig dock i skinnet och det blev en vacker och frisk dag för kronprinsessan och övriga vandrare.

Både hisnande vyer, raviner och farligheter möte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock...
Både hisnande vyer, raviner och farligheter mötte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock…

Turen gick över hisnande berg och ner i djupa dalar, genom raviner och under enorma stenblock som vådligt fastnat i sprickorna.

Bitvis var stigarna mycket branta och bra skor och vandringsvana krävdes för att orka med turen. Vilket inte var några problem för vår vältränade kronprinsessa.

Vandringen gick på stigar via Långtjärnen, Norrsvedjebodarna, Skrattabborrtjärn, Stampberget, Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget. Även barn från Dockstaskolan var med och berättade om nationalparken och världsarvet Höga Kusten för Victoria.

Vid Slåttdalsberget stannade hela sällskapet och beundrade den hisnande utsikten över världsarvet.

Under den sammantaget sex timmar långa vandringen hanns både fika och lunch med, allt i medhavd matsäck i ryggsäckarna. Med sina landskapsvandringar vill kronprinsessan lyfta värdet av friluftsliv och rörelse samt slå ett slag för den skatt som svenska naturen är.

– Vår natur är fantastisk – och till för alla! I Ångermanland finns goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, jag är glad att kronprinsessan vill få fler att upptäcka det, sa Berit Högman, landshövding Västernorrland.

Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.
Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen”

 1. Pensionär skriver: 4 oktober, 2018

  Ett sällskap vandrade i skogen, men bara en var modig?


 2. Gneta skriver: 4 oktober, 2018

  Jag tycker de här landskapsvandringarna är ett fantastiskt intiativ – Det är synd att inte fler medier skriver om dessa


  1. Serena M skriver: 4 oktober, 2018

   Jag haller med. Och ska hon en dag overta tronen (om monarkin fortfarande finns da) sa ar det bra att hon har sett stora delar av landet. Samtidigt gor hon reklam for landskapens vackra natur & det ar bra.
   Just det har omradet har jag bara last om men hoppas vi far mojlighet att vandra dar nasta gang vi semestrar i Sverige. Fast det kan bli svart for smattingarna att orka kanske.


 3. Bror skriver: 4 oktober, 2018

  Rövarna i Skuleskogen höll sig tacksamt nog på behörigt avstånd från Victoria. Allt enligt tillförlitliga källor.
  Annorlunda var det för systern. Kollegorna i NYC slantade upp nära miljonen för att bli kungligt utspisad och prinsesskonverserad.


  1. emmyh skriver: 4 oktober, 2018

   …som går till arbetet för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Om de rika vill skänka sina pengar till detta ändamål är det väl toppen!


 4. Hellu skriver: 4 oktober, 2018

  Gneta
  På vilket sätt är det fantastiskt, säkert till henne själv.


  1. gneta skriver: 5 oktober, 2018

   Därför vi i Sverige har en fantastisk natur. Dock är den hotat av flera anledningar. Bl.a skövlas våra skogar och gammal urskog höggs ner och ersätts med produktionsskog, där den bilogiska mångfalden helt kommer försvinna. Det är också ett folkhälsoproblem att många människor inte inser vår guldgruva till natur som faktiskt är gratis och tillgänglig för alla och där vi alla kan ge oss ut och få uppleva. Kan vi väcka människors omsorg om vår natur, kan vi kanske lättare bevara den.


 5. Royalist javisst skriver: 4 oktober, 2018

  Har ni barnbarn låt dem gärna gå Skulestigen från Friluftsbyn i Docksta. En fin vandring för barn från ca 5 – 6 år. Slutar vid Skulebergets toppstuga med god lunch, kaffe, glass etc. Ned kan ni ta linbanan eller stigen som är upptrampad under den. Går snabbt rakt ned. En härlig dagsutflykt!


 6. vesna skriver: 4 oktober, 2018

  Mycket, mycket vackra platser. Paradis på jorden! Jag vill så gärna vandra där. Det är inte konstigt att prinsessan var överlycklig. Man kan ta vandring som “medicin”.


 7. Ingrid skriver: 4 oktober, 2018

  Gneta,
  De här vandringarna är ju mest till för Victoria själv och hennes sätt att lära känna Sverige.


  1. Gneta skriver: 5 oktober, 2018

   Nja, genom att media skriver om dessa vandringar kan man kanske också få människor att inse vilken fantastisk natur vi har i Sverige. En natur som i många stycken är hotad av rovdriften som sker i våra skogar. Där skogsbolagens skövlingar är ett jättestort hot mot den bilogiska mångfalden. Vi är många som känner till vad som händer med regnskogen, men hur många vet att vi har en liknande situation i Sverige med våra skogar där bolagens skövlingar är liktydig med skövlingen av regnskogen


 8. Mona skriver: 5 oktober, 2018

  Dessa vandringar är en gåva på Viktorias 40 års dag från Sveriges landshövdingar.
  Bättre present än ännu en kristallskål.


 9. CVMCVONMC skriver: 5 oktober, 2018

  emmyh
  Mycket bra kommentar som tyvärr inte alla förstår
  utan tittar åt ett annan håll när man utsätter barn
  för olika sorters våld.
  CVM


  1. Bror skriver: 8 oktober, 2018

   Det kunde man väl ge sig den på, att cvm var av det slaget.


 10. ancibetgfeldt i skriver: 6 oktober, 2018

  Tv skulle ha varit med under Victorias alla vandringar och filmat.
  Vilket fantastiskt naturprogram vi alla
  skulle ha fått ta del av.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar