Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen

Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen

Den krävande, ångermanländska terrängen satte kronprinsessan på prov och under den sex timmar långa landskapsvandringen bjöds Victoria på både hisnande utsikter och djupa raviner.

Med egenpackad matsäck i ryggsäcken och i vandringsvänliga kläder kom kronprinsessan Victoria till sin femtonde landskapsvandring under onsdagen den 3 oktober. Denna gången var det vackra Höga kusten i Ångermanland som Victoria tagit sig till.

I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 kilometer.

I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 hisnande kilometer.

Även allmänheten var inbjuden och det var ett tappert, klättringsrutinerat och lyckligt gäng som fick följa med på Victorias varierade vandring på en mil genom Skuleskogens Nationalpark.

Victoria vandrar i Ångermanland.

Deltagarna råddes klä sig efter väder då inga skydd finns utmed stigarna. Vädret höll sig dock i skinnet och det blev en vacker och frisk dag för kronprinsessan och övriga vandrare.

Läs mer: Kronprinsessan Victoria: ”Jag är ingen inomhusperson!”

Både hisnande vyer, raviner och farligheter möte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock...

Både hisnande vyer, raviner och farligheter mötte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock…

Turen gick över hisnande berg och ner i djupa dalar, genom raviner och under enorma stenblock som vådligt fastnat i sprickorna.

Bitvis var stigarna mycket branta och bra skor och vandringsvana krävdes för att orka med turen. Vilket inte var några problem för vår vältränade kronprinsessa.

Vandringen gick på stigar via Långtjärnen, Norrsvedjebodarna, Skrattabborrtjärn, Stampberget, Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget. Även barn från Dockstaskolan var med och berättade om nationalparken och världsarvet Höga Kusten för Victoria.

Vid Slåttdalsberget stannade hela sällskapet och beundrade den hisnande utsikten över världsarvet.

Läs mer: Victoria om vandringen: “Det har varit jättehärligt”

Under den sammantaget sex timmar långa vandringen hanns både fika och lunch med, allt i medhavd matsäck i ryggsäckarna. Med sina landskapsvandringar vill kronprinsessan lyfta värdet av friluftsliv och rörelse samt slå ett slag för den skatt som svenska naturen är.

– Vår natur är fantastisk – och till för alla! I Ångermanland finns goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, jag är glad att kronprinsessan vill få fler att upptäcka det, sa Berit Högman, landshövding Västernorrland.

Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.

Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.

Läs mer: 7 finaste bilderna från Victorias vandring i Bohuslän

Foto: Stella Pictures