Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen

04 okt, 2018, 13:00 
AvErika Svernström
Den krävande, ångermanländska terrängen satte kronprinsessan på prov och under den sex timmar långa landskapsvandringen bjöds Victoria på både hisnande utsikter och djupa raviner.
Annons

Med egenpackad matsäck i ryggsäcken och i vandringsvänliga kläder kom kronprinsessan Victoria till sin femtonde landskapsvandring under onsdagen den 3 oktober. Denna gången var det vackra Höga kusten i Ångermanland som Victoria tagit sig till.

I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 kilometer.
I vandringskängor, fleece och skaljacka tog sig Victoria upp och nerför för den branta naturen i 10 hisnande kilometer.

Även allmänheten var inbjuden och det var ett tappert, klättringsrutinerat och lyckligt gäng som fick följa med på Victorias varierade vandring på en mil genom Skuleskogens Nationalpark.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria vandrar i Ångermanland.

Deltagarna råddes klä sig efter väder då inga skydd finns utmed stigarna. Vädret höll sig dock i skinnet och det blev en vacker och frisk dag för kronprinsessan och övriga vandrare.

Annons
Både hisnande vyer, raviner och farligheter möte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock...
Både hisnande vyer, raviner och farligheter mötte kronprinsessan på stigarna i Skuleskogens Naturreservat. Inga rövare dock…

Turen gick över hisnande berg och ner i djupa dalar, genom raviner och under enorma stenblock som vådligt fastnat i sprickorna.

Bitvis var stigarna mycket branta och bra skor och vandringsvana krävdes för att orka med turen. Vilket inte var några problem för vår vältränade kronprinsessa.

Annons

Vandringen gick på stigar via Långtjärnen, Norrsvedjebodarna, Skrattabborrtjärn, Stampberget, Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget. Även barn från Dockstaskolan var med och berättade om nationalparken och världsarvet Höga Kusten för Victoria.

Vid Slåttdalsberget stannade hela sällskapet och beundrade den hisnande utsikten över världsarvet.

Under den sammantaget sex timmar långa vandringen hanns både fika och lunch med, allt i medhavd matsäck i ryggsäckarna. Med sina landskapsvandringar vill kronprinsessan lyfta värdet av friluftsliv och rörelse samt slå ett slag för den skatt som svenska naturen är.

Annons

– Vår natur är fantastisk – och till för alla! I Ångermanland finns goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, jag är glad att kronprinsessan vill få fler att upptäcka det, sa Berit Högman, landshövding Västernorrland.

Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.
Så här glad och nöjd var Victoria över sitt besök i vår svenska, trolska, vackra natur i Ångermanland.

Foto: Stella Pictures

Annons