Monacos furstefamilj drabbad av stor sorg

Monacos furstefamilj drabbad av stor sorg

Monacos furstefamilj har drabbats av en stor och oväntad sorg: Hovet tillkännager dödsfallet i en kommuniké.
Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

 

Monacos furstefamilj befinner sig i stor sorg:  furst Alberts kusin Elisabeth-Anne de Massy har gått bort, 73 år gammal, och hovet i Monaco har gått ut med en sorgekommuniké.

Furst Albert med sin kusin Elisabeth-Anne de Massy. Till höger hennes dotter Melanie.

Albert hade en nära relation till Elisabeth-Anne. Till höger hennes dotter Melanie.

Elisabeth-Anne stod furstefamiljen mycket nära och var också gudmor till prinsessan Stéphanie. Hon var dotter till furst Rainiers syster prinsessan Antoinette och tennisstjärnan Alexandre-Athenase Noghès, men föddes faktiskt utom äktenskapet, vilket väckte stor uppmärksamhet på sin tid.

Som Alberts kusin hade Elisabeth-Anne en aktiv och officiell roll i Monaco, bland annat som ordförande i Tennisförbundet och i Monte-Carlos Country Club. Men i onsdags somnade hon in på det sjukhus i Monte-Carlo som fått namn efter Grace Kelly, Centre Hospitalier Princesse-Grace.

Furst Albert med sin kusin Elisabeth-Anne de Massy.

Furst Albert med sin kusin.

Nya familjetragedin i Monaco

Det är inte känt vad som hänt henne, men hon avled alltså på sjukhus och i dessa tider väcks alltid frågan om det kan ha varit coronarelaterat. Något svar finns dock inte.

Elisabeth-Anne de Massy sörjs närmast av sin dotter Melanie, 35 (som hon fick med make nummer två) och sonen Jean-Léonard, 46 (från äktenskap nummer ett). Begravningen kommer att äga rum i katedralen i Monaco i mitten av nästa vecka.

Furst Alberts kusin Elisabeth-Anne de Massy är död. Här på en bild med dottern Melanie.

Dottern Melanie sörjer sin mamma.

Foto: TT.