Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Alexandra fick silver i konståkning

15 mar, 2012, 08:03 
Av
Annons

Monaco har sannerligen en egen liten isprinsessa. Prinsessan Carolines dotter Alexandra har tävlat i konståkning de senaste åren – och fått silver två gånger.

Annons

Tillsammans med andra monegaskiska barn deltog prinsessan Alexandra i den 10:e upplagan av konståkning EM i Monaco under lördagen. Precis som förra året fick Alexandra, som är 12 år, en silverplats. Varje söndag har hon stigit upp kl. 07.30 och tränat med hennes skridskoklubb.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Små misstag

Trots silverplatsen, tror hennes coach Laurence Thomas att hon kan bli en mästare i hennes klass:

– Hon gjorde några tekniska misstag, men Alexandra saktar inte ner eller tar av sig skridskorna när som helst.

Stöd från mamma

Annons

Nej, det finns bara lovord över denna lilla talang. Enligt hennes tränare har hon både “passion och uthållighet”. Stöd är något hon också får såklart. Mamma Caroline fanns på plats och filmade även dotterns uppträdande med en digital kamera.Prinsessan Alexandras pappa är som bekant prins Ernst August av Hannover, som separerade från Caroline 2009, även om de fortfarande är gifta på pappret.

Av Eveline Eriksson

Foto: IBL

Läs även:

Annons