Mörka molnen över Archies födelsedag – Meghan stoppar Elizabeth

Mörka molnen över Archies födelsedag – Meghan stoppar Elizabeth
Archie, son till prins Harry och Meghan Markle, fyller ett! Men stämningen i kungafamiljen solkar ner födelsedagen.
Annons

Archie Harrison Mountbatten-Windsor – i dag har du funnits bland oss i ett år! Det var den 6 maj 2019 som Meghan Markle och prins Harry berättade att de fött en liten gosse, en son som snabbt blev en favorit bland alla som följer de brittiska kungligheterna.

Annons

Men Archies första år har också präglats av kontroverser. Det lilla barnet har kastats rakt in i en ganska omtumlande tillvaro.

Annons

Archie fyller år – men bilderna väckte ilska

Archie Mountbatten-Windsor
Archie fyller ett år!

När Meghan och Harry valde att lägga av sig sina kungliga plikter blev de hett villebråd för den brittiska tabloidpressen i ännu större bemärkelse än tidigare. Archie hamnade också mitt i blickfånget.

Han fångades på bild när Meghan var ute på en promenad på Vancouver Island, där prinsparet uppehöll sig innan flytten till Los Angeles. Då kopplade Harry och Meghan in advokater och hotade fotografen med stämning.

Annons
Nästa stora kontrovers i Harrys liv inträffade i samband med Commonwealth Day i mars. Då kom Harry och Meghan till Storbritannien för sin sista uppdrag som kungligheter.
Många hade väntat sig att få en skymt av Archie i samband med detta – men så blev inte fallet. Han fick stanna hemma i Kanada, något som ska ha skapat upprörda känslor i resten av kungafamiljen.

Elizabeth har inte fått träffa honom

Enligt The Times hade drottning Elizabeth verkligen hoppats på att få en sällsynt skymt av sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.
En liten tröst kom i april, när Elizabeth fyllde år. Då meddelade Meghans stab att Archie varit med och grattat drottningen via ett videosamtal på den speciella dagen.
Annons
Och drottningen låter inte eventuella trätor med Meghan komma emellan henne och Archie. Kungahuset har traditionsenligt gratulerat Archie via de sociala medierna – med en bedårande bild.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Mörka molnen över Archies födelsedag – Meghan stoppar Elizabeth”

 1. Hilde skriver: 6 maj, 2020

  Og hvordan kan dere vite at hun ikke har sett han siden mai? Dere vet at de er nesten naboer i windsor og meghan og Harry oppholdt seg der helt til desember. Hvem tar med et lite barn til London når man vet det er en pandemi på gang? Dronningen har isolert seg selv siden midten av mars og har ikke truffet sine andre barn, barnebarn eller oldebarn. Hvorfor skulle meghan nekte dronningen å se sitt oldebarn? Herregud slutt med denne trakasseringen av meghan. Tror dronningen har full forståelse for at de tok han med, er sikker på at de snakket med henne først. Selv reiste hun fra sine egne barn i lange perioder, selv når hun var hjemme tilbrakte hun ikke mye tid med dem. Skjønner dere ikke at mediene har en agenda mot meghan og gjør alt de kan for å finne noe å kritisere?


 2. Grethe skriver: 6 maj, 2020

  Snakk om å koke suppe på en spiker…ser at det er royal tørke for tiden.


 3. ananas skriver: 6 maj, 2020

  På vilket stoppar Meghan Elizabeth?


 4. Solstrålen skriver: 6 maj, 2020

  Vad är det Meghan har stoppat Elizabeth ifrån???


 5. AstridA skriver: 7 maj, 2020

  Archie som ettåring tycks likna sin morfar. En gulligare version så klart, men ändå. Titta bara på hans ögon på korten som hans föräldrar publicerade på Instagram. Han liknar inte mycket på sin Windsor-släkt. Prins Harry är ju en mix av Spencer och Mountbatten. Måste tillbaks till prinsen av Wales för att hitta Windsor. Tycker jag….


  1. Birthe Vejrum skriver: 7 maj, 2020

   Klart der er mange, der ønsker at Archie skal ligne sin far. 🙂
   Vanity Fair.com har et billede af Meghan i 6 -7 års alderen, og her er det tydeligt, at han ligner sin mor. Øjnenes form og farve + den lette skelen (jo, Meghan skeler også) ja hele det lille ansigt er mors. Harrys indflydelse ses også, men mere som flygtige “skygger”- som vi bare må vente på måske markerer sig tydeligere. 🙂
   Artiklen i Vanit Fair: “How Meghan Markle was destined for the spotlight”!


 6. Anni skriver: 7 maj, 2020

  “Meghan stoppar Elizabeth” – hur då tänker man, något nytt i denna följetong???
  Men inte, ett upprepat tjat om händelser redan rapporterade!
  Sedan är det ju tråkigt att inte kunna visa en “normal” bild på 1-åringen tillsammans med hela sin familj i Storbritannien – kusiner och det hela!
  Corona eller ej, troligen hade de ändå
  inte åkt hem till släkten. Tragiskt.


 7. HMA skriver: 7 maj, 2020

  Intressant rubrik av SvDam…! (?)


 8. Ulla Lundell skriver: 7 maj, 2020

  Vad är nytt här fotografer hotas med stämningar, drottningens svårigheter att få träffa sitt barnbarnsbarn, det är det ju när Archie bor i USA och gammelfarmor är drottning i England.

  Ulla


 9. Gunilla skriver: 7 maj, 2020

  Men hallå, vad menar ni med den rubriken, mörka moln🤔🤔?


 10. Alma-lena skriver: 7 maj, 2020

  Tack Hilde och Birthe


  1. Ulla Lundell skriver: 8 maj, 2020

   Det kanske blir ett väldigt lokalt åskväder där drottning Elizabeth bor just nu ??

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar