Mörka molnen över Archies födelsedag – Meghan stoppar Elizabeth

Archie, son till prins Harry och Meghan Markle, fyller ett!Men stämningen i kungafamiljen solkar ner födelsedagen.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor – i dag har du funnits bland oss i ett år! Det var den 6 maj 2019 som Meghan Markle och prins Harry berättade att de fött en liten gosse, en son som snabbt blev en favorit bland alla som följer de brittiska kungligheterna.

Men Archies första år har också präglats av kontroverser. Det lilla barnet har kastats rakt in i en ganska omtumlande tillvaro.

Archie fyller år – men bilderna väckte ilska

Archie Mountbatten-Windsor

Archie fyller ett år!

När Meghan och Harry valde att lägga av sig sina kungliga plikter blev de hett villebråd för den brittiska tabloidpressen i ännu större bemärkelse än tidigare. Archie hamnade också mitt i blickfånget.

Han fångades på bild när Meghan var ute på en promenad på Vancouver Island, där prinsparet uppehöll sig innan flytten till Los Angeles. Då kopplade Harry och Meghan in advokater och hotade fotografen med stämning.

Nästa stora kontrovers i Harrys liv inträffade i samband med Commonwealth Day i mars. Då kom Harry och Meghan till Storbritannien för sin sista uppdrag som kungligheter.
Många hade väntat sig att få en skymt av Archie i samband med detta – men så blev inte fallet. Han fick stanna hemma i Kanada, något som ska ha skapat upprörda känslor i resten av kungafamiljen.

Elizabeth har inte fått träffa honom

Enligt The Times hade drottning Elizabeth verkligen hoppats på att få en sällsynt skymt av sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.
En liten tröst kom i april, när Elizabeth fyllde år. Då meddelade Meghans stab att Archie varit med och grattat drottningen via ett videosamtal på den speciella dagen.
Och drottningen låter inte eventuella trätor med Meghan komma emellan henne och Archie. Kungahuset har traditionsenligt gratulerat Archie via de sociala medierna – med en bedårande bild.