Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mormor Middleton styr Georges liv

02 jul, 2015, 09:40 
Agneta Nisbeth
Annons
carole-middleton-ste

Hon bär klackring, bor på ett eget gods och är mormor till Englands framtida kung. Men Carole Middletons enkla bakgrund har fått den brittiska societeten – framför allt prins Charles – att skruva på sig. I William och Kates hem ska mormor Middleton styra allt och utan hänsyn till kungligt protokoll.

Kate Middletons föräldrar Michael och Carole Middleton har verkligen gjort en klassresa. När Kate var liten arbetade de båda inom British Airways men i dag driver de det framgångsrika företaget Party Pieces som säljer festtillbehör. Kulorna har rullat in och makarna Middleton bor i dag på ett 50-miljonerkronors gods med egen tennisbana, poolområde och bibliotek. De har beundrats för sin flit, men nu väcks frågan: ger hon prins George och hans syster en alldeles för vanlig uppfostran?

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

kate-george-ste

Kate ute med prins George.

I prinsparets hem Anmer Hall ska det nämligen vara Carole Middleton som styr. Personalen sägs vara i uppror och två medarbetare, Amy och Colin Wood, lämnade i februari sina tjänster som hushållerska och trädgårdsmästare på grund av Caroles ständiga närvaro.

– På Anmer Hall är det förnamn som gäller. Det är väldigt avslappnat och normalt, säger en källa till Daily Beast.

charles-camilla-ibl

Prins Charles som menar att Middletons har tagit över lite av makten vad som gäller barnbarnen.

Annons

Konservative prins Charles ska känna sig akterseglad. Hans kungliga plikter innebär att han inte kan tillbringa i närheten lika mycket tid tillsammans med sina barn och barnbarn. Dessutom tillhör han en familj där ”fredagsmys” är ett okänt begrepp. När han var liten och drottning Elizabeth var nybliven drottning var det en armé av barnflickor som tog hand om de kungliga barnen.

 

kate-william-ste

Kate och prins William.

Enligt Middletons har de levt ett vanligt ”Svensson-liv” men tack vare ärvda pengar på pappan Michaels sida kunde de tre barnen Catherine, Pippa och James gå på den fina privatskolan Marlborough College i Wiltshire. De fortsatte sedan till prestigeuniversitet och det var på St Andrews College som Kate träffade William.

Annons

 

carole-michael-middleton-ste

Michael Middleton med sin maka Carole.

Carole och Michael har själva valt att hålla en låg profil i medierna men deras handlingar har ändå varit föremål för spekulationer. Som när Carole började bära överklassmarkören vapenring, trots att familjen inte är adlad. De senaste uppgifterna är att hon vill bo närmare prinsparet på egendomen Sandringham.

 

carole-middleton-pippa-ste

Pippa med sin mamma.

Annons

–Hon har övervägt att ge en diskret mäklare uppdraget att hitta ett lantställe med närhet till Anmer Hall så att hon Pippa och James kan bo nära utan att störa familjen, säger en källa till Daily Mail.

Den enda som sägs jubla är Kate.

 

carole-philip-ste

Prins Philip och Kates mamma på kungliga läktaren under Ascot.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Annons