Mormor upp i dagen! Se så lik Adrienne är Silvia

Prinsessan Adrienne, Chris och Madeleine

Ofta är det inte svårt att se kopplingen mellan mor och dotter. Men i prinsessan Adriennes fall är det annorlunda.

Minstingen hemma hos familjen O’Neill är slående lik sin mormor. Bilder där drottning Silvia var liten kan lätt jämföras med prinsessan Madeleines dotter, och dragen är tydliga. De mörka ögonbrynen som fint markerar de pigga ögonen, lilla näsan och den nätta hakan. Den bruna snedluggen är ju också en gemensam nämnare mellan Adrienne och mormor Silvia som barn.

Drottning Silvia som barn och prinsessan Adrienne med mamma Madeleine.

Drottning Silvia som barn och prinsessan Adrienne med mamma Madeleine.

Nu är ju bilden av baby Adrienne lite suddig och det ber vi om ursäkt för. Men fotografierna av Madeleines och Chris tre barn duggar ju inte tätt, speciellt inte nu när familjen flyttat till Florida på andra sidan Atlanten.

Drottning Silvia har en mycket nära relation till sin yngsta dotter Madeleine. De har samma arbetsfokus och jobbar sida vid sida med stiftelsen World Childhood Foundation, som vår drottning grundade år 1999. Barn har alltid varit ett kärt ämne. Madeleines små träffar sin mormor så ofta det bara går med det långa avståndet. Nyligen såg vi bilder på när prinsessan Madeleine var i New York med prinsessan Adrienne och träffade en överlycklig Silvia. Så härligt att återse sin dotter och dotterdotter!

Drottning Silvia som barn.

Drottning Silvia som barn.

Det är nog inte bara vi som lagt märke till att Adrienne är en minikopia av sin mormor. Kanske relationen mellan Adrienne och Silvia blir alldeles speciell? För visst kan man tro, att prinsessan Adrienne brås väldigt mycket på sin barnkära mormor. Kanske blir de också lika till sättet? Familjen Sommerlath var bosatt i Brasilien, men flyttade till Tyskland 1938. Efter det tyska nederlaget i andra världskriget 1945 flyttade familjen Sommerlath till Brasilien där de bodde 1947–1957 i São Paulo varefter de återvände till Västtyskland. Precis som mormor kommer prinsessan Adrienne att bli van vid att byta miljö. Hon kommer också att lära sig flera språk. Och med Silvias starka gener, kommer Madeleines minsting bli en slående skönhet!

Leonore brås på Chris släkt

Roligt är det nog för drottning Silvia att hon fått ett barnbarn som påminner om henne själv. Det är ju så att prinsessan Leonore, 4, är väldigt lik sin farmor, Eva O’Neill.

Prinsessan Leonore, 4, tog en paus från brudnäbbsuppdraget. Svenska kungafamiljen på Louise ”Lussan” Gottliebs och friherre Gustav Thotts bröllop. Vigsel i Hölö kyrka och bröllopsfest i Trosa skärgård.

Prinsessan Leonore.

Läs mer: Bildextra! 6 brittiska brudar genom åren

Foto: IBL, Instagram