Mossiga koftor, fula frisyrer och gamla kläder

Haakon

Solen har sina fläckar även i kungahusen och ibland blir det helt snett. Här bjuder vi på en revy av “missöden” ur vårt digra bildarkiv. 

Vi skriver ofta om stilfulla plagg och visar bilder på drottningar och prinsessor som bär upp sina skräddarsydda kreationer med värdighet och glans. Men när stylisten är borta, skådar vi riktigt ruskiga kläder på kungligheterna.

Under luppen

Vi är inte nådiga utan tittar med lupp och avslöjar både det ena och det andra. Kronprins Haakons oborstade Mocka-skor är ett exempel.

Martha-Louise

Inte så änglalikt Märtha Louise! Visst, prinsessan arbetar med det andliga – men nu verkar hon ha tappat all markkontakt vad gäller klädseln. En nopprig kofta i svart och grått får inga applåder….

Mette-1

Jublar gör vi väl inte heller när vi ser kronprinsessan Mette-Marits vardagliga vårskor – slitna och smutsiga.

Mette

Så var det norska kronprinsens tur att bli inspekterad…

Haakon-1

Kronprins Haakon väljer ibland “tantmössa”…Inte helt lyckat, eller vad säger ni?

Caroline-ste

Ett hål i favoritblusen?Prinsessan Caroline av Monaco har inga problem att finansiera sin garderob. Den här svarta blusen är säkert svindyr, men visst ser det ut som hon har sytt fast en “lapp” framtill.

Laurentien-ste

Prinsessan Laurentien av Nederländerna brukar bära roliga, kreativa mönster och skärningar. Men i den här hemsydda spetskragen ser hon ut som en guvernant från fornstora dagar.

Leti-frisyr

Vad hände med drottning Letizias karisma och glöd? Efter “klippet” försvann lite av spanska drottningens utstrålning.

Brokigt värre

Drottningen av Belgien brukar för det mesta hålla en stilren profil, men vi kan inte glömma den här färgchocken hon bjöd på för ett par år sedan…

Mathilde-fult-ibl

Holländska kollegan Máxima är modedrottning nummer ett i Europa, men även hon har sina svagare stunder.

Maxima-34

I det här grå tältet hälsades hon välkommen av kronprinsessan Mary när det var nederländskt statsbesök i Danmark nyligen. De runda glasögonen är tuffa, men kanske i största laget?

Sofia

Oj, vilken glassig “topphat” det blev av landslagsmössan på Sofia.

sophie-wessex

Är det en sammetsklädd blomkruka Sohie har på huvudet på denna bild? I bland går modisterna skaparglädje lite för långt.

Foto: IBL