Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mot alla odds! Här är de vanliga som har blivit kungligheter

27 jan, 2018, 15:34 
Förr rykte prinstitlarna på studs när en kunglig äktade en ofrälse. I dag är det mer regel än undantag att gifta sig med en kvinna eller man ”av folket”. Titta bara på journalisten Letizia, finanskvinnan Maxima och dokusåpastjärnan Sofia!
Annons

Av: Adrienne Bönnelyche Foto: IBL, Stella pictures

Mette-Marit Tjessem-Höijby

Mette-Marit var en vanlig tjej.
Mette-Marit och Haakon föll för varandra.

Inte heller kronprins Haakon valde en partner med blåblodig bakgrund. Tvärtom skulle man ju kunna säga. Norge var i chock när kungasonen meddelade att han friat till en singelmamma med problematiskt förflutet. Mette-Marit gjorde avbön och grät floder och det var många som oroade sig för hur det skulle gå? I dag vet vi att hon levt upp till de skyhöga förväntningarna med råge.

Annons

Sonja Haraldsen

Sonja och Harald gifte sig mot alla odds.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sonja var dotter till en köpman och att Norges kronprins skulle få gifta sig med henne ansågs länge otänkbart. Men Haralds pappa kung Olav veknade till slut och i dag är hon populär och har gjort avtryck genom sitt personliga engagemang för konst, sport och friluftsliv.

– Harald är en mer folklig kung än sin framlidne far Olav. Mer behaglig och mjuk, säger Carl-Erik Grimstad som har arbetat för båda kungarna.

Annons

Prins Daniel

Victoria och Daniel under 2011.

Personlige tränaren från Ockelbo, Daniel Westling, fick Victorias puls att öka rejält även utanför gymmet.

De gick på bio och passionen höll, trots att det tog lång tid innan Daniel accepterades. Vi vet hur det gick. Lyckligare äktenskap får man leta efter. Prinsessan Estelle och prins Oscar har två kärleksfulla föräldrar och prins Daniel har blivit precis så kunglig som alla hoppats.

Annons

Kate Middleton

Kate Middleton är ”granntjejen” som hade prins William som idolaffisch på väggen i flickrummet, innan de blev kurskamrater vid universitetet i skotska St Andrews. Mamma Carole hade varit flygvärdinna och pappa Michael flygare och britterna undrade först om Kate egentligen inte var för normal för William.

Men kärleken segrade!

Läs också: Kate Middleton – 10 saker hon inte längre kan göra

Máxima Zorreguieta

Prinsessorna i Europa var inget för kronprins Willem-Alexander, som blev kär i Maxima Zorreguieta från Argentina. Máxima en finanstjej mitt i karriären på en investeringsbank i New York. Willem-Alexander träffade hon första gången på ett party i spanska Sevilla. Förhållandet var superhemligt och till vännerna sade Máxima att hon var ihop med en advokat. Pappa Jorge Zorreguieta är en omdebatterad man i Nederländerna. Han har ett förflutet som statssekreterare under Jorge Videlas militärjunta och portades på grund av detta från Máximas och Willem- Alexanders bröllop 2002.

Annons

Silvia Sommerlath

Före detta OS-värdinnan Silvia Sommerlath har infriat alla förväntningar och iklätt sig den kungliga rollen bättre än många blåblodiga. Men det höll på att gå alldeles åt pipsvängen när kungen skulle träffa sina svärföräldrar och Silvias släkt för första gången. Han skämtade om att det var så många som skulle komma på middagen. Men skämtet gick inte fram och släktingarna trodde att han var missnöjd över träffen.

Annons

– Så helt plötsligt blev det ingen middag. Sedan dess har jag varit försiktig med att lägga mig i något överhuvudtaget, har kungen berättat.

Grace Kelly

Grace Kelly var 26 år, filmstjärna och hade just kammat hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i ”Mannen du gav mig” när hon träffade Monacos 32-årige ungkarlsfurste under filmfestivalen i Cannes. Hela den amerikanska delegationen skulle plåtas hemma hos Rainier i furstepalatset i Monaco och han föll som en fura för den sköna blondinen. Bröllopet stod 1956 och Grace blev en riktig glamourinjektion i lilla Monaco!

Annons

Drottning Letizia

Letizia var den vanliga, yrkesarbetande kvinnan som mot alla odds fick prinsen och halva kungariket. Till råga på allt var hon frånskild, vilket inte sågs med blida ögon i katolska Spanien. Hon och Felipe träffades under dramatiska omständigheter, när han var i Galicien för att trösta de som drabbats av oljeolyckan 2002 och av en slump träffade den vackra nyhetsreportern som var där för att rapportera för statliga tv-kanalen TVE.

Annons

Sofia Hellqvist

Det blev ett lyckokast också för prins Carl Philip när han gifte sig med sin Sofia Hellqvist från Älvdalen. Prinsen stod emot alla kritiker, som inte tyckte att den vackra brunetten ”höll måttet” eftersom hon varit med i Slitz och dokusåpan ”Paradise Hotel”.

Charlene Wittstock

Charlene i exklusiv klänning från Stella McCartney.

Precis som svenska kungafamiljen är Monacos furstefamilj kända för att välja kärlek fjärran från aristokrati och kungligheter. Charlene är den helt vanliga tjejen som blev elitsimmerska – och furstinna av ministaten Monaco.

Annons