Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Möt kungafamiljens doldismedlem Maline Sommerlath

30 nov, 2016, 10:00 
AvJohanna Lejon
Svensk Damtidning pratade med Maline Sommerlath.
Hon är vacker, framgångsrik och gift med drottningens brorson Patrick Sommerlath. Svensk Damtidning träffade härliga Maline Sommerlath och pratade hudvård, kärlek och om varför hon var så nervös på prinsessan Madeleines bröllop.
Annons
Maline Sommerlath med döttrarna Chloë och Anais.
Maline Sommerlath med tvillingdöttrarna Chloë och Anais.

En trappa upp på Hotel Diplomat i Stockholm ligger hudvårdskliniken Sommerlath Nyhlin, som startades sommaren 2016 av Maline Sommerlath och Malin Nyhlin. I september var det nylansering med alla uppdaterade erbjudanden.

Förresten, ni känner säkert igen Maline, som är gift med drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath och ofta syns i Svensk Damtidning tillsammans med kungafamiljen vid alla högtidsdagar. Men kanske visste ni inte att Maline också är en riktigt skicklig affärskvinna…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
MAlineSommerlath-Ste1

Atmosfären i hudvårdskliniken andas exklusiv avskildhet, en stilla oas fjärran från Strandvägens trafikbrus och den mjuka sittgruppen i loungen låter besökaren sjunka ned och få en stunds lugn och ro. Intill ligger ett litet, hemtrevligt bibliotek. På hotellet rör sig många spännande människor, flera kungligheter och internationella gäster.

Annons

– Jag funderade länge innan vi etablerade oss på hotellet. När jag väl bestämde mig kontaktade jag Hotel Diplomats vd, Lina Gabrielson, som tyckte att det var en bra idé. Det är ju lite amerikanskt att få allt på samma ställe och lyxigt att slippa gå till en klinik med ingång direkt från gatan. Vi är en personlig hudvårdsklinik med ett professionellt team av läkare och sjuksköterskor, berättar Maline Sommerlath och tillägger att skönhetsindustrin är mer accepterad nu.

Maline Sommerlath tycker man ska arbeta med sin hud, så som man arbetar med sin kost.

Maline Sommerlath.

– Vi ska arbeta efter kundens egna förutsättningar. Med åren tappar huden sin elasticitet och med små medel kan man hjälpa naturen på traven.

Maline har inget att klaga på när det kommer till utseendet. Med tjockt, mörkt hår och med en figur som en mannekäng, är hon perfekt som ansiktet utåt för ett skönhetsföretag. Hon försöker att inte stressa utan tränar lagom. Hemma kör hon sitt korta yogaprogram på 22 minuter varje morgon eller kväll.

Annons

I högstadiet blev den långa och smala 14-åringen tillfrågad om att bli modell för Stockholmsgruppen. Vid 18 reste hon ned till sin pappa i Spanien och gick visningar på catwalken. Hon bodde i Spanien i sju år. Tillbaka i Stockholm öppnade Maline sin egen modebutik, Smaak, på Odengatan och 2003 mötte hon kärleken. På en fest hos en gemensam vän träffade Maline Patrick Sommerlath.

– Vi pratade massor och det var roligt då han var egenföretagare precis som jag och insatt i modebranschen eftersom han hade agenturen för Petit Bateau Barnkläder.

Att han var drottning Silvias brorson var inget han skyltade med i början av förhållandet.

Sommerlaths.

– Han gjorde ingen grej av det alls. Det kändes inte som något särskilt, utan det förstod jag lite i sänder att det var middagar och högtider.

Annons

Senast kunde vi se Sommerlaths på bild i samband med prins Alexanders dop i Drottningholms slottskyrka.

– “Vi är snygga familjen” skämtade Leopold om gruppfotot från prins Alexanders dop, berättar Maline roat.

Hon har en mycket bra kontakt med Leopold, 14, Patricks son från äktenskapet med skådespelerskan Camilla Lundén. Han var bara ett år när hon träffade Patrick och Leopold bor hos dem varannan vecka.

När Patrick Sommerlath skulle fylla 17 år kom han till Sverige och fick bo hos sin faster Silvias familj – den svenska kungafamiljen.

– Han var sexton år när han kom till Sverige. När man tänker på Leopold, som nästan är lika gammal, kan man förstå hur svårt det kan ha varit att komma hit. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla.

Men det gick bra. Patrick drev tidigare en medlemsklubb, som var mycket populär. Nu har han två projekt i flygbranschen, som innebär att flygbolaget köper in en tjänst som träder in vid försening.

Annons

Sommerlaths är inte bara vackra, de är internationella också.

– Jag är halvspansk och min man är alla sina nationaliteter. Vi firar svensk jul ibland på slottet och spansk jul med mina släktingar. Jag har min pappa och 20 kusiner på Mallorca och två halvsyskon i Barcelona. När vi reser utomlands är det inte någon sol- och badsemester som väntar, utan vi träffar familjen. Patricks modersmål är franska. Hans mamma Michelle är fransyska och bor i Los Angeles och vi har bott flera månader ibland hos henne. Hans pappa, Walther Sommerlath, bor i Italien med sin hustru Ingrid, och de talar tyska. Farbror Ralph Sommerlath bor i Belgien.

Hemma talar de svenska. Tvillingflickorna Anaïs och Chloë har hunnit bli åtta år. Favoritfärgen i flickrummen är numera chockrosa, ljusa pasteller är inte längre “på tapeten”. De går i franska skolan och har en rad aktiviteter på eftermiddagarna; fotboll, gymnastik och kör. De har känt av rampljuset, speciellt när de var tärnor både vid prinsessan Madeleines och prins Carl Philips bröllop.

Annons

– Jag var så nervös att jag bara satt och skakade i kyrkan. De hade övat i flera dagar, minns Maline.

MalineSommerlath-Ste4

Hon är tacksam för att döttrarna har starka personligheter och tar för sig. De är tvåäggstvillingar med egna viljor.

– Unga har så stora krav på sig i dag. På min tid skulle man ut och resa, nu är det nya tider och man märker hur det individuella tagit över. Som förälder tycker jag därför att det är viktigt att visa att det finns olika sidor av samhället, så att de kan förstå och hänga med. Vi prenumererar hemma på tidningen SVD junior…

Paret Sommerlath är stolta över barnen och trivs tillsammans. Ibland slår det gnistor om kärleken. De osvenska dragen gör sig gällande, båda har temperament, men ingen är långsint.

– Patrick och jag har väldigt roligt ihop och skrattar mycket. Min man har mycket humor och brukar säga:

– Det är därför jag är så kär i dig Maline, för du skrattar åt alla mina skämt!

Av: Åsa Bönnelyche.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons